2.6.2016 15:00

Πρεμιέρα για τους ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ

ΤΑ «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΚΕΒ

Με αισιοδοξία προχωρούν οι «Σκηνοβάτες», σε ένα καινούργιο για αυτούς εγχείρημα.

Η θεατρική ομάδα που "ορφάνεψε" από το κλείσιμο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μεταλλάχτηκε σε ένα άλλο σχήμα, που ίσως μετά τον Σεπτέμβρη πάρει και θεσμική μορφή μετεξελισσόμενο σε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

Η πρώτη παραγωγή από τους Σκηνοβάτες κάνει πρεμιέρα με το έργο: "Εργαζόμενα Κορίτσια", στο Σάββατο στις 20.30 στην ΠΕΚΕΒ και θα ακολουθήσει περιοδεία σχεδόν σε όλα τα χωριά της Χίου.

Το πρόγραμμα των περιοδειών

Το Θεατρικό Σχήμα "Σκηνοβάτες" παρουσιάζει το έργο του Frank  Mc Guinness "Εργαζόμενα κορίτσια" σε σκηνοθεσία - καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Παυλιδάκη με προγραμματισμένες μέχρι στιγμής παραστάσεις που είναι οι εξής:

11/6/16 (Σαββάτο): Νένητα

18/6/16 (Σαββάτο): Νεχώρι

22/6/16 (Τετάρτη): Θυμιανά

26/6/16 (Κυριακή): Καλλιμασιά

2/7/16 (Σαββάτο): Καστρομηνά

3/7/16 (Κυριακή): Καστρομηνά

6/7/16 (Τετάρτη): Θολοποτάμι

9/7/16 (Σαββάτο): Μεστά

10/7/16 (Κυριακή): Καλαμωτή

Διψά ο κόσμος για θέατρο

Με αισιοδοξία βλέπουν το νέο τους εγχείρημα τα μέλη της θεατρικής ομάδας, διαπιστώνοντας και τη θετική ανταπόκριση της οποίας έτυχαν σε όλους τους συλλόγους και σε όλα τα χωριά που πρόκειται να φιλοξενηθούν. "Ο κόσμος διψά για θέατρο και μας έχει αγκαλιάσει πραγματικά. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους σκοπούς μας , να βγει το θέατρο προς τα έξω, να πάει όπου περισσότερο μπορεί" σχολίασε ο Σκηνοθέτης του έργου Γ. Παυλιδάκης.

Να σημειωθεί ότι στις παραστάσεις δεν θα υπάρχει εισιτήριο, ο κόσμος θα μπορεί να δίνει ότι θέλει με την προμήθεια του προγράμματος του έργου σε ένα ειδικό κουτί, ενώ για την παράσταση στον Καστρομηνά, που δίνεται σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, θα υπάρχει η δυνατότητα συλλογής κυρίως φαρμάκων από το κοινό , για τους πρόσφυγες.

Οι συντελεστές

​«…Είδα μια γυναίκα που κοιμόταν. Στον ύπνο της ονειρεύτηκε ότι η ζωή στάθηκε μπροστά της, κρατώντας ένα δώρο σε κάθε χέρι. Στο ένα την Αγάπη και στο άλλο την Ελευθερία. Και είπε στη γυναίκα: Διάλεξε. Η γυναίκα περίμενε πολλή ώρα και μετά είπε: Ελευθερία. Άκουσα τη γυναίκα να γελάει στον ύπνο της.»

 Σκηνοθεσία, καλλιτεχνική επιμέλεια: Γ. Παυλιδάκης 
Ερμηνεύουν: Κ. Ανδρονούδη, Μ. Αυγουστίδη, Μ. Ζαννίκου, Μ. Καραπιπέρη, Ε. Τσίχλα-Κοκρή, Ε. Κρεατσούλα, Κ. Κυπαρίσσης, Μ. Λεγάτου, Δ. Μπαχάς 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μ. Μάμμα

Οργάνωση παραγωγής, Δημόσιες Σχέσεις και Διαφήμιση: Θεατρικό Σχήμα ¨Σκηνοβάτες¨

 

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ