19.2.2016 15:24

« Πώς ζωντανεύω ένα Πορτραίτο;»

Βιωματική Εκπαιδευτική δράση στην Βιβλιοθήκη "Κοραής"

Σε ένα  βιωματικό παιχνίδι πορτραίτων  της οικογένειας Αργέντη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σήμερα το πρωί στην αίθουσα της Πινακοθήκης Αργέντη της Βιβλιοθήκης «Κοραής». Τα παιδιά με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων γνώρισαν το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Αργέντη και στη συνέχεια συμμετείχαν σε παιχνίδια περιγραφής και εύρεσης των πορτραίτων των προσώπων αυτών.

Η δράση «Πώς ζωντανεύω ένα Πορτραίτο» ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο στη Βιβλιοθήκη «Κοραής» με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/βθμιας Εκπαίδευσης Ανατολής Βροχαρίδου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό-ηθοποιό Χριστίνα Σπύρου. Στόχος της δράσης είναι να γνωρίσουν  τα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο τις έννοιες του πορτραίτου, της πινακοθήκης, του πολιτισμού του 18ου-19ου-20ου αιώνα. 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική αυτή δράση στον "πολίτη" της Δευτέρας 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ