21.6.2017 12:13

Πως θα ενισχυθούν τα εργαστήρια του Ομηρείου

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ και σειρά άλλων μέτρων προτείνει ο Κώστας Στείρος για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

Να μειωθεί η ετήσια συνδρομή σε αποδεδειγμένα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των μαθητών των Πολιτιστικών Εργαστηρίων του Ομηρείου, να συνεργαστούν με αντίστοιχους φορείς και να δημιουργηθεί μόνιμος εκθεσιακός χώρος των εργαστηρίων, προτείνει, μεταξύ άλλων, ο εκπαιδευτής του Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας Κώστας Στείρος, ανταποκρινόμενος καλοπροαίρετα στο κάλεσμα που απεύθυνε η διοίκηση στους εκπαιδευτές να καταθέσουν προτάσεις για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, με μοναδικό  στόχο να συμβάλλει με τη 17ετή πείρα του από τη διδασκαλία στο Τμήμα Βιβλιοδεσίας.

«Επαναφέρω στο προσκήνιο τα αυτονόητα επειδή πιστεύω ότι τώρα το ενδιαφέρον της διοίκησης είναι πραγματικό. Ο Οργανισμός δεν υποφέρει οικονομικά και η τέχνη οφείλει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Με  τις 18.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως κατά μέσο όρο από τις συνδρομές των μαθητών, αν αποδώσει το ποσόν στα εργαστήρια μπορεί να μειώσει τις συνδρομές, αλλά και να τα αναβαθμίσει».                                                                                             Με αυτή τη θεώρηση προτείνει και την επαναφορά της οικονομικής επιχορήγησης του τμήματος βιβλιοδεσίας, όπως επιχορηγούνται τα τμήματα  πηλού, πέτρας και φωτογραφίας.

Συνεργασίες

Δηλώνει υπέρμαχος του ανοίγματος της συνεργασίας των εργαστηρίων με αντίστοιχους φορείς των Οινουσσών, των Ψαρών και της Λέσβου, ως λάτρης της θεωρίας της ανταποδοτικότητας.

«Μπορούμε να συνεργαστούμε και με το Μουσείο Μαστίχας, ενδεχομένως, με «περίπτερο» και μεταφορά μέρους της έκθεσης, σε συνδυασμό με καλοκαιρινούς κύκλους μαθημάτων», προσθέτει.                                               Η φοιτητική μάζα μπορεί να προσελκυσθεί  με την παροχή κινήτρων, που μπορούν να ωφελήσουν τους ίδιους και το Πανεπιστήμιο.

Προβολή

Ένα από τα ζωτικά θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτές είναι η προβολή και διαφήμιση του έργου τους με σύγχρονα μέσα.

«Ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μικρός εκθεσιακός χώρος της δουλειάς τους στο ισόγειο του Ομηρείου. Κάθε εργαστήρι μπορεί να εκθέτει στις τρείς άδειες προθήκες στο ισόγειο ή σε μικρό χώρο που μπορεί να κατασκευαστεί στη θέση τους. Εκεί  μπορεί να πραγματοποιείται και μια ετήσια θεματική έκθεση με ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε σεζόν, στην οποία το κάθε εργαστήρι θα καταθέτει την καλλιτεχνική του πρόταση», προτείνει.

Εργαστήριο σκακιού

Στα γενικότερα πλαίσια την πρότασης δημιουργίας και άλλων εργαστηρίων, υπενθυμίζει στη διοίκηση του Ομηρείου ότι υπάρχουν τα υλικά του τμήματος σκακιού,  στο οποίο δίδασκαν οι Δημήτρης Μαυρέλος και Πέτερ Χριστοφορίδης.                                                                    «Μπορεί να επαναλειτουργήσει ανέξοδα, υπάρχουν δάσκαλοι που διατίθενται να συνεργαστούν».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ