6.6.2016 12:49

Παρουσίαση βιβλίου & Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στη Βιβλιοθήκη "ΚΟΡΑΗΣ"

Σειρά δράσεων θα πραγματοποιήσει από την Παρασκευή 10 Ιουνίου η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη «Κοραής», ξεκινώντας με την παρουσίαση του βιβλίου «Η άγνωστη Μικρά Ασία» του Γ.Α. Πίκουλα, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Παν. Θεσσαλίας και Εκδότη του διεθνούς περιοδικού Ηόρος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αρχαιολόγος και συγγραφέας Δέσποινα Τσαρδάκα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Β της βιβλιοθήκης(αίθουσα 1ο ορόφου» στις 20:00 και γίνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης «Κοραής».

Το βιβλίο είναι ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός για τη δυτική Μικρά Ασία κατά την αρχαιότητα, από τον Ελλήσποντο και την Προποντίδα έως τη ΝΑ Μεσόγειο, τα όρια Παμφυλίας και Κιλικίας στα ανατολικά της Alanya/Αλάγια, χώρο που κατείχαν 500 ελληνικές πόλεις.

Υπόβαθρό του τα ταξίδια μιας δωδεκαετίας και βιβλιογραφικά ενήμερος έως την άνοιξη του 2016, ώστε να αποτελέσει ταυτόχρονα πανεπιστημιακό εγχειρίδιο και έγκυρο ταξιδιωτικό οδηγό.

Διάρθρωση, γράψιμο και εικονογράφηση τον καθιστούν εύχρηστο και εύληπτο σε κάθε τύπο ταξιδιώτη: 592 σελίδες, 1148 έγχρωμες φωτογραφίες (η πλειονότητα του πονήσαντος), σχέδια και νέοι χάρτες, αναλυτική εισαγωγή (γεωγραφία και ιστορία), περισσότερες από 120 πόλεις και θέσεις (οι πλέον άγνωστοι και αξιοθέατοι ερειπιώνες), 15 μουσεία, στέμματα δυναστειών, πλήρης βιβλιογραφία, λεξιλόγιο και ευρετήριο.

 

Την Κυριακή 12 Ιουνίου  στις 11.30 π.μ στον αύλειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης «Κοραής» ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος εγκαινιάζει τη νέα μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη και παρουσιάζει τις ιστορίες του πιο λιχούδη για βιβλία ποντικού του ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΑ.

Η Βιβλιοθήκη “Κοραής” καλεί τους μικρούς και μεγάλους της φίλους να “πάρουν ένα βιβλίο και να αφήσουν ένα βιβλίο” εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία της μικρής Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη μας είναι μια ανοικτή, δημόσια, εναλλακτική βιβλιοθήκη, η οποία θα στηρίζεται στη συνεισφορά των ατόμων που την επισκέπτονται, χωρίς συνδρομή ή εγγραφή.

«Η χρήση της είναι απλή: Αφήνεις ένα βιβλίο και παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου»

«Ελάτε να ανταλλάξουμε βιβλία! Ένα βιβλίο που δεν είναι απαραίτητο μπορεί να δώσει χαρά και να ανοίξει δρόμους σε έναν άλλον αναγνώστη, σε μία άλλη αναγνώστρια».

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή για το κοινό όλες τις εργάσιμες μέρες, τις ώρες που είναι ανοικτή η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής”

Ωράριο Λειτουργίας Δ.Κ.Ι.Β. "ΚΟΡΑΗΣ" 

Δευτέρα 08:00 - 15:00

Τρίτη 08:00 - 15:00 και 17:00 - 20:00

Τεταρτη 08:00 - 15:00

Πέμπτη 08:00 - 15:00

Παρασκευή 08:00 - 15:00

Σάββατο 09:00 με 14:00

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ