27.2.2017 13:20

Παίζοντας, μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΘΥΜΙΑΝΑ

Με νικήτρια την ομάδα «Dragon ball» ολοκληρώθηκε το 9ο  διήμερο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που διοργάνωσε στα Θυμιανά ο Μ.Ε.Ο.Θ.. Τη δεύτερη θέση κατάκτησαν οι Οδηγοί και την τρίτη οι Πειρατές.

Οι  «Ανιχνευτές», οι «Γεροί» και οι  «Mindcraft» δεν ανέβηκαν στο βάθρο, αλλά έγραψαν υποθήκες για τις επόμενες χρονιές. Συνολικά συμμετείχαν 85 παιδιά, τα οποία παίζοντας έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία των Θυμιανών.

Οι ομάδες προσπάθησαν να λύσουν όσο το δυνατόν πληρέστερα και γρηγορότερα τους πέντε γρίφους που τους παρέδωσε η Οργανωτική Επιτροπή.  Στις ομάδες συμμετείχαν και πολλοί γονείς, οι οποίοι  καθοδηγούσαν όσο μπορούσαν τα παιδιά.

 Η βεγγέρα

Ταυτόχρονα συμμετείχαν ενεργά  και αρκετοί ηλικιωμένοι, από τους οποίους, με  τη διαδικασία της «βεγγέρας», οι ομάδες έμαθαν  πολλά πράγματα  για το χωριό τους, τα οποία αποτελούσαν βασικά στοιχεία  για τη λύση των γρίφων.

«Ξεκινήσαμε αυτό παιχνίδι πριν εννέα χρόνια στα πλαίσια της προσπάθειας να μάθουν τα μικρά παιδιά την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία του χωριού μας με εύληπτο βιωματικό τρόπο», δηλώνει ο Κ. Φρεζούλης.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι κάθε χρονιά συμμετέχουν πολλά νέα παιδιά, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν παίζοντας την ιστορία του τόπου μας  και να διευρύνεται η βάση που θα παραλάβει τα έθιμα από εμάς και θα τα παραδώσει  στις επόμενες γενιές. Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία ενεργοποιούμε και τους ηλικιωμένους, δουλεύουμε τη μνήμη τους, αφού τους εντάσσουμε στο παιχνίδι, δίνοντας τους τη δυνατότητα να επαναφέρουν στο μυαλό τους μνήμες και να μεταφέρουν σημαντικές γνώσεις στις επόμενες γενιές». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ