Πολιτισμός

7/12/17 10:48

τελ. ενημ.: 20/2/18 18:54

Το Ομήρειο του Χριστουγεννιάτικου Δεκέμβρη

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ

Πολύμορφο και πλουραλιστικό είναι το πρόγραμμα  Δεκεμβρίου του Ομηρείου, το οποίο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

8 Δεκεμβρίου

  • Προβολή της ταινίας «Με τα μάτια ανοικτά», της Λεϊλά Μπουζίντ στις 20:30, από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου. Είσοδος 5 ευρώ. Αίθουσα θεάτρου.

9  Δεκεμβρίου

  • Ομιλία με θέμα «Το νησί Παναγία Οινουσσών» με ομιλήτρια την Ελένη Αχλιόπτα Κουνή στις 18:30 στην αίθουσα συνεδρίων. Ελεύθερη είσοδος.
  • «Και του χρόνου να σας πούμε; Έθιμα και χοροί του Δωδεκαημέρου». Χορευτική παράσταση του Μ.Ε.Ο.Θ.. Αίθουσα θεάτρου. Είσοδος 6 ευρώ.

12 Δεκεμβρίου

  • «Κάτι τρέχει στη βιτρίνα», Χριστουγεννιάτρικη εκδήλωση στις 18:30 του ιδιωτικού νηπιαγωγείου και βρεφονηπιακού σταθμού «Τα χελιδόνια». Αίθουσα θεάτρου. Ελεύθερη είσοδος.

14 Δεκεμβρίου

  • «Μουσική και μαθηματικά, δύο παγκόσμιες γλώσσες», ημερίδα με τη Σουζάνα Βουγιουκλή στις 20:00. Αίθουσα συνεδρίων. Ελεύθερη είσοδος.
  • «Το άστρο της μουσικής», Χριστουγεννιάτικη συναυλία με θεατρικά δρώμενα από τη Φιλαρμονική και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου με τη συνεργασία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Αίθουσα θεάτρου. Ελεύθερη είσοδος.

15 Δεκεμβρίου

  • Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Στιγμές», στην αίθουσα εκθέσεων, από το Σύλλογο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Χίου. Αίθουσα εκθέσεων. Ελεύθερη είσοδος.
  • Προβολή της ταινίας «Κανείς δε μπορεί να μας σώσει», στις 20:00 από την Κινηματογραφική Λέσχη. Είσοδος 5 ευρώ. Αίθουσα θεάτρου.

16 Δεκεμβρίου

  • «Μια βραδιά μουσικής δωματίου» στις 20:30 με το Δημήτρη Σέψη στο βιολί και τη Δήμητρα  Ματζουράτου στο πιάνο, στις 20:30. Αίθουσα θεάτρου. Ελεύθερη είσοδος.

17 Δεκεμβρίου

  • «Με φόρμα Σονάτα και ένα παραμύθι», Κυριακάτικη πρωινή συναυλία στις 11:00 για νέους κάθε ηλικίας. Αίθουσα θεάτρου. Ελεύθερη είσοδος.

Δημοτική Πινακοθήκη

Η διοίκηση του Ομηρείου έχει δηλώσει ότι όλοι οι πολιτιστικοί φορείς πρέπει να ενταχθούν στο Ομήρειο, θέση με την οποία συμφωνεί και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντ. Καμπούρης . Σ’ αυτά τα πλαίσια ο πρόεδρος του Ομηρείου, Ηλίας Σμυρνιούδης , έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης και της Δημοτικής Πινακοθήκης, η οποία αναμένεται να είναι χρονοβόρα λόγω του ειδικού ιδιοκτησιακού  καταστατικού που την διέπει. Το μεγαλύτερο κτιριακό και λειτουργικό πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι η εκτεταμένη υγρασία του υπογείου, που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο κτίριο, αφού έχει αχρηστευθεί ένας μεγάλος χώρος στον οποίο θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν  πολλά αντικείμενα και δράσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισης του, αλλά ο Ηλ. Σμυρνιούδης δηλώνει αποφασισμένος να διερευνήσει το θέμα και να προσπαθήσει να βρεθεί η καλύτερη λύση, στα πλαίσια των οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν.