22.1.2016 10:58

Ολοκληρώθηκαν οι «ιστορίες μετανάστευσης» και ξεκινούν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι εργασίες του κινηματογραφικού εργαστηρίου του mosaicproject για την παραγωγή ντοκιμαντέρ από εφήβους με θέμα «Ιστορίες Μετανάστευσης». Οι 40 συμμετέχοντες μαθητές (γυμνασίου και λυκείου)από τα Νένητα, το Βουνό, τα Φλάτσια, την Παγίδα, την Κοινή και την Χώρα υπό την καθοδήγηση του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά διερεύνησαν την σύγχρονη μεταναστευτική ιστορία του τόπου μας και συνέθεσαν το σενάριο του δικού τους ντοκιμαντέρ, όπου παρελθόν και παρόν συναντιούνται στα νερά του Αιγαίου.

Τα παιδιά αφού συνέθεσαν το σενάριο εν συνεχεία ακολουθώντας τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πολυχρόνη Πεχλιβανίδη πειραματίστηκαν  με τον ήχο, την κάμερα και το μοντάζ. Συνάμα εξοικειώθηκαν με τη μεθοδολογία των συνεντεύξεων και προχωρήσανε σε δοκιμαστικές ηχογραφήσεις και λήψεις προκειμένου να αποκτήσουν βιωματική γνώση του τρόπου παραγωγής μιας ταινίας.

Τις γνώσεις του για την γραφιστική τέχνη στον κινηματογράφο μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες μαθητές ο Κωνσταντίνος Πολάλογλουενώ τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού της για την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ξεκινήσουν τα πρώτα τους γυρίσματα με την βοήθεια της κινηματογραφίστριας Έλενας Μαργαριτίδη.

 

To mosaic project είναι μέρος του προγράμματος "ΣτART - Νεανική Κουλτούρα στην Ελλάδα" και υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Robert Bosch σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτισμικών Κέντρων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ