17.5.2017 12:03

Οι Πυργούσοι τίμησαν τον Άγιο Ισίδωρο

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί Χίου» και παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που τελέστηκε στη μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του εν Χίω, στον Ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων, του Χιώτικου κληροδοτήματος, ΨΝΑ Δρομοκαΐτειον.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη- Παπαμακαρίου, αφού ευχαρίστησε, όσους τίμησαν την εορτή, έκανε μικρή αναφορά στο μαρτύριο του Αγίου Ισιδώρου που έβαψε με το  αίμα του το χώμα της Μυροβόλου Χίου, και στα αρωματικά δάκρυα της πολύτιμης μαστίχας, που κατά τη  Χιακή παράδοση είναι συνδεδεμένα με αυτό. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας στον περίβολο του νοσοκομείου, με όλον τον κόσμο να ακολουθεί. Στο τέλος προσφέρθηκαν κεράσματα.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής Χίου  Ανδρέας Μιχαηλίδης,ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, οι Αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου κ.κ. Μόσχος Χουδελούδης και Ναουάφ Δαουάχερ, εκπρόσωποι δημοτικών, ο επίτιμος πρόεδρος του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειον Νίκος Τσικής, ο πρόεδρος του Ισίδωρος Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, Κοι Αναστάσιος Τριπολίτης και Μιχάλης Κούτελος, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης και ο αντιπρόεδρος Κώστας Λυμπουσάκης, πλήθος εκπροσώπων Χιακών Σωματείων της Αττικής, φίλοι και υποστηρικτές του έργου του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ