14.5.2019 12:15

«Οι παραδείσιοι ξένοι» προανήγγειλαν το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής

Το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής , Χίος, 30 Ιουνίου - 7 Ιουλίου 2019 πλησιάζει και η οργανώτρια ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ το προανήγγειλε με μία ξεχωριστή εκδήλωση. "Παράδεισοι ξένοι" , με έργα συνθετών που υπήρξαν μετανάστες είτε από ανάγκη είτε προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Πρωταγωνίστησαν οι μόνιμοι συνεργάτες του Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής, η σοπράνο Θάλεια Μουτοπούλου και ο πιανίστας Παναγιώτης Κραμπής.

Μαζί τους εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΜΟΥΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, φιλόλογος και πιανίστα Ελευθερία Λυκοπάντη, ιδρύτρια και πρώτη μαέστρος της Χορωδίας Χίου, και οι λιλιπούτειες τραγουδίστριες Εβελίνα Μπούμπουλη και Ειρήνη Ράγκου.

Η Θάλεια Μουτοπούλου εντυπωσίασε και πάλι με την εξαιρετική τεχνική της και την αισθαντικότητα της ερμηνείας της και μαζί της ταίριαξε θαυμάσια ο Παναγιώτης Κραμπής στο πιάνο.

Ερμήνευσαν έργα Ραχμάνινωφ, Γκέρσουιν, Βάιλ, Ριάδη, Μητρόπουλου, Χατζιδάκι, Λεοντή, Πιατσόλα, Σακελλαρίδη κ.ά. ενώ ακούστηκαν και ποιήματα που δημιουργούσαν, μαζί με τα μικρά κείμενα που προλόγιζαν τα μουσικά έργα πρόσφορη την ατμόσφαιρα για προσήλωση και συγκίνηση.

Το εκλεκτό κοινό του Ιδρύματος TSAKOS χειροκρότησε με την καρδιά του τους ταλαντούχους καλλιτέχνες, αλλά την παράσταση την έκλεψαν οι μικρές Εβελίνα Μπούμπουλη και Ειρήνη Ράγκου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ