2.2.2016 9:10

Οι κούκλες «χαμογελούν» στο Γηροκομείο Ζωρζής Μιχαληνός

Η ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΗ ΕΙΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΛΙΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Πολυτάλαντη, δραστήρια, δεν εφησυχάζει και δεν επαναπαύεται ποτέ αναζητώντας συνέχεια νέες μεθόδους και τεχνικές δημιουργίας.

Η Ειρήνη Αποστολίδου που την γνωρίσαμε ως εικονογράφο, δημιουργό βυζαντινών τοιχογραφιών, κοσμημάτων και άλλων  χειροποίητων καλλιτεχνημάτων, πρωτοπορεί και πάλι εντρυφώντας αυτή την φορά στην τεχνική felting. Στην εν λόγω τεχνική το μαλλί, ο κετσές και η τσόχα επεξεργάζονται με ειδικές βελόνες δίνοντας ένα φανταστικό αποτέλεσμα  

Η αποστολή emoticon smile

«Οι μάλλινες κουκλίτσες δε είναι φυσικά δικής μου έμπνευσης αλλά ελάχιστοι ασχολούνται στην Ελλάδα με αυτές. Όταν ήμουν στην Αθήνα ένα από τα πολλά σεμινάρια που είχα κάνει ήταν αυτό του felting, και έτσι έμαθα την τεχνική», υπογράμμισε  στον «π» η Ειρήνη Αποστολίδου, η οποία ασχολείται ένα σχεδόν χρόνο με τις μάλλινες κούκλες έχοντας όπως η ίδια τονίζει μια σπουδαία αποστολή. «Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρώνω από την πώληση τους θα διατίθεται για τις ανάγκες του Γηροκομείου Ζωρζής Μιχαληνός. Είναι η επονομαζόμενη αποστολή emoticon smile». Βέβαια η στήριξη της Ειρ. Αποστολίδου στο Γηροκομείο «Ζωρζής Μιχαληνός» δεν σταματά μόνο στο emoticon smile αλλά προχωράει ακόμη παραπέρα. Όπως είχε γράψει ο «π» πριν από περίπου ένα μήνα, η Ειρήνη με την βοήθεια και άλλων εθελοντών πρωτοστάτησε στην έναρξη των διαδικασιών   για την σύσταση ενός συλλόγου φροντίδας και υποστήριξης του Γηροκομείου «Ζωρζής Μιχαληνός».

Έμπνευσή της τα παραμύθια και η καθημερινότητα

Επηρεασμένη από τις πρόσφατες σπουδές της στην Προσχολική Αγωγή και θέλοντας να εξιτάρει την φαντασία των παιδιών, η καλλιτέχνης δημιουργεί το πρόσωπο της κούκλας δίχως χαρακτηριστικά, ακολουθώντας όπως τονίζει μια γνωστή παιδαγωγική μέθοδο. «Η τεχνική τους είναι αρκετά χρονοβόρα και κουραστική, ανάλογα φυσικά με την πολυπλοκότητα του θέματος, αλλά πολύ-πολύ ευχάριστη, όταν βλέπεις το αποτέλεσμα», σημειώνει η Ειρ. Αποστολίδου προσθέτοντας ότι πηγή έμπνευσής της είναι τα παραμύθια αλλά και εικόνες της καθημερινότητας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ