11.1.2018 10:19

Οι κολοσσοί της σκηνοθεσίας στα σεμινάρια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ Έλληνες σκηνοθέτες, Ι. Σμαραγδής, Δ. Αβδελιώδης και Θ. Μαραγκός έχουν αποδεχθεί να διδάξουν

Σε πρωταγωνιστές ταινίας θα μετατραπούν οι «μαθητές» που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια «έξι μαθήματα για τον κινηματογράφο», του 2ου κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου «ΙΩΝΙΑ».

Τα Σαββατοκύριακα 13 και 14 Ιανουαρίου, 20 και 21 Ιανουαρίου και 27 και 28 Ιανουαρίου οι διάσημοι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής, Δήμος Αβδελιώδης και Θεόδωρος Μαραγκός θα αποκαλύψουν πολλά από τα μυστικά της τέχνης που τους έχει καθιερώσει στο κινηματογραφικό και θεατρικό στερέωμα.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή που έρχονται αυτοί οι κολοσσοί της σκηνοθεσίας να διδάξουν στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Χίου», τονίζει ο πρόεδρος  της Διοικούσας Επιτροπής, Χρίστος Στεργ. Μπελλές.

Θ. Μαραγκός

Σε πρωταγωνιστές ταινίας θα μετατραπούν κυρίως  στη διήμερη επαφή που θα έχουν με τον Θεόδωρο Μαραγκό, ο οποίος θα κινηματογραφήσει τα μαθήματα με τίτλο «πώς γράφεται ένα θεατρικό - κινηματογραφικό σενάριο, πως δημιουργείται μια κινηματογραφική ταινία» και θα τους γνωρίσει τη σκιτσογραφία και τη γελοιογραφία.                                   Ο Θ. Μαραγκός, που ξεκίνησε την καριέρα του ως σκιτσογράφος - γελοιογράφος, θα τους μιλήσει ακόμη για τον μεγάλο Θανάση Βέγγο, με τον οποίο συνεργάστηκε στην ταινία «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», και πολλούς άλλους γνωστούς ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκε στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Γ. Σμαραγδής

Ο πολυβραβευμένος Γιάννης Σμαραγδής θα αναφερθεί στις ταινίες του «El Greco» και «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Ταυτόχρονα θα μιλήσει για την «πίστη στη Θεία χάρη, η οποία οδηγεί στην ελευθερία και το Θεό».

Όταν είδαν στο πρόγραμμα τη συμμετοχή Σμαραγδή, ρώτησαν τον Χρ. Μπελλέ πώς κατάφερε και τον έπεισε να έλθει, αφού από τις πολλές δουλειές δεν κατορθώνει να έχει ελεύθερο χρόνο και αρνείται τις προσκλήσεις.

«Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης και καλής ανθρώπινης και επαγγελματικής επαφής», απαντά αυτός.

Δ. Αβδελιώδης

Ο δικός μας, Δήμος Αβδελιώδης, πολυβραβευμένος σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ, έχει συνδέσει το όνομα του με πρωτοποριακές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που άνοιξαν νέους  δρόμους στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Θα αναλύσει τα θέματα «Αναφορά στην Πλάτωνος  Απολογία του Σωκράτη» και την «Εκφορά του λόγου στον  Παπαδιαμάντη, στον Βιζυηνό και σε άλλους».

«Γνωστή η  «Αβδελιώδειος» μέθοδος διδασκαλίας, δίνει το δικό του τρόπο γραφής στην εκφορά του λόγου. Κατορθώνει να πάρει το 100% της απόδοσης κάθε ηθοποιού που καθοδηγεί», προσθέτει ο Χρ. Μπελλές.

Η διδασκαλία των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας. Τα δίωρα σεμινάρια θα αρχίζουν το Σαββάτο στις 17:00 και την Κυριακή στις 11:00.  

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ