19.8.2019 10:54

Οι χιώτικες ενδυμασίες σαν χαρακτικά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημιουργικής Έκφρασης και του «ευ ζην» ΑΡΤΙΟΝ, επιχειρεί να συνδέσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μέσω μιας πρωτότυπης φωτογράφησης, εμπνευσμένης από τα χαρακτικά με ενδυμασίες της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών. Έτσι, στην ασπρόμαυρη ή έγχρωμη μορφή τους, οι φωτογραφίες απεικονίζουν Χιώτισσες και Χιώτες του σήμερα, κυρίως μέλη πολιτιστικών συλλόγων, που γίνονται τα μοντέλα του Κ. Ανδρεάδη, ο οποίος με την ιδιαίτερη αισθητική και τέχνη του, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που αναδεικνύει τις μοναδικότητες της τοπικής παραδοσιακής φορεσιάς της αστικής και αγροτικής τάξης των νησιών μας.

Με την επιμέλεια και τη συνεργασία στη σκηνική σύνθεση της Προέδρου του ΑΡΤΙΟΝ Β. Κριτάκη, καταγράφεται με τον τρόπο αυτό η χιώτικη παράδοση και η συνέχειά της. Στόχος των συντελεστών η προβολή , εκτός των άλλων, της καθημερινότητας και της κοινωνικής ζωής της Χίου, όπως την κατέγραψαν οι καλλιτέχνες περιηγητές.

Η ρομαντική αυτή περιπλάνηση στο παρελθόν με τη σύγχρονη ματιά, αποτελεί και  «φόρο τιμής» στους τοπικούς μας συλλόγους που διασώζουν και διαδίδουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 6937214208, στη Β. Κριτάκη.

    

 

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ