27.6.2018 16:31

«Οι εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη έρχονται στη Χίο

Τις  Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες αλλά και τις  τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές… παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο θίασος του οποίου θα βρεθεί στο νησί μας το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου στο θέατρο Καστρομηνά «Μίκης Θεοδωράκης».

 Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.

Οι Εκκλησιάζουσες το καλοκαίρι του 2018, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά  τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

 Οι Εκκλησιάζουσες στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο… ανήκουν σε όλους. Και οι Εκκλησιάζουσες του Αλέξανδρου Ρήγα έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε…

Διασκευή / Σκηνοθεσία             Αλέξανδρος Ρήγας

Βοηθός Σκηνοθέτη                  Αναστασία Μανιάτη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πραξαγόρα -Αντώνης Λουδάρος, Βλέπυρος-Μελέτης Ηλίας,  Ευφροσύνη-Δημήτρης Σταρόβας, Μελπομένη-   Σοφία Μουτίδου, Κέφαλος            -Ησαΐας Ματιάμπα, Χρέμης-                    Χάρης Γρηγορόπουλος, Φιλόδωρος-  Ιβάν Σβιτάιλο, Πασιφάη- Γιάννης Κρητικός         , Μοσκόρφω -                           Τάκης Βαμβακίδης, Αγλαΐα- Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Νεοκλής-Θανάσης Πατριαρχέας, στον ρόλο του «Έλληνα»  ο  Γιώργος Κωνσταντίνου

Συμμετέχουν :Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης  Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης  Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιουλίου στο θέατρο Καστρομηνά στις 21:30

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ