3.8.2017 15:49

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Χίου υποδέχονται την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζει και φέτος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και στα μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχει στον εορτασμό και την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 θα διατηρήσει ανοιχτούς για το κοινό και επισκέψιμους τους χώρους της:

-Βυζαντινό Μουσείο (Μετζητιέ τζαμί) στην πλατεία της πόλης Χίου.

-Παλάτι Ιουστινιάνι και Σκοτει​νή Φυλακή στο Κάστρο της Χίου.

-Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο της Χίου. Εγκαίνια περιοδικής φωτογραφικής έκθεσης «ΟΛΚΑΣ ΙΙ. Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο».

-Αρχαιολογικός χώρος Εμπορειού. Ξενάγηση στον οικισμό των πρώιμων ιστορικών χρόνων σε ομάδες επισκεπτών από αρχαιολόγους της Εφορείας στις 19:00 και 19:15. Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοιχτός τις ώρες 18:30 έως 24:00.

Στον περίδρομο του επιθαλάσσιου τείχους του Κάστρου της Χίου και στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Αστρονομίας Χίου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν την Σελήνη με τηλεσκόπια.

Οι χώροι της Εφορείας, εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού, θα είναι ανοιχτοί για το κοινό τις ώρες 21:00–00:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ