Πολιτισμός

29/5/18 11:57

τελ. ενημ.: 29/5/18 12:01

«Ο ΝΙ Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου….» κάνει στάση στη Χίο και το BOOKCAFE της Πυξίδας

Μια παρουσίαση βιβλίου  διαφορετική από τις συνηθισμένες μας επιφυλάσσει την Παρασκευή 1 Ιουνίου στο Βοοκcafe της ΠΥΞΙΔΑΣ,  ο συγγραφέας  Γιώργος Χατζόπουλος. Πρόκειται για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ο ΝΙ ΠΙ ο τελευταίος Πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής» των εκδόσεων Πατάκη, η οποία θα συνοδεύεται από live πειρατικά τραγούδια από την υπέροχη φωνή της Γιάννας Φαφαλιού, αναγνώσεις χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τους Γιώργο Γαρρή, Κωστή Βούλγαρη, Μανώλη Τσαγκάτο, Τόνια Μπαχά, Ανδριάνα Μαϊστρου  και Γιώργο Χατζόπουλο. Παράλληλα η Ανατολή Βροχαρίδου θα μιλήσει για το βιβλίο και η δημοσιογράφος  Μαχαλιά Γρηγορία θα συντονίζει την εκδήλωση παρουσίασης. Το νέο συγγραφικό απόκτημα του Γιώργου Χατζόπουλου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από εννέα ετών και άνω και η ιστορία του εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της εποχής Καποδίστρια και στην προσπάθεια του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας να πατάξει την πειρατεία στο Αιγαίο.

Το βιβλίο συνοδεύεται από μία σειρά δραστηριοτήτων που προορίζονται να γίνουν πριν την ανάγνωση του βιβλίου και μια σειρά προτεινόμενες δραστηριότητες για μετά την ανάγνωση του βιβλίου.

Ο Γιώργος Χατζόπουλος σπούδασε Παιδαγωγικά, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Συγκριτική Λογοτεχνία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει γράψει τα θεατρικά: Μοργκεντάου (2003), ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης Θεσσαλονίκης το 2007, Πλατεία Εμπορίου ή πόσο καλό είναι το φως (2004). Έχει γράψει τη νουβέλα Βγερού γλυκά φανού (Αιώρα, 2015), η οποία ανέβηκε στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο «Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα για παιδιά και νέους. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 19:00 στο BOOKCAFE  του βιβλιοπωλείου «Πυξίδα».  

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση