14.3.2024 10:48

Ο Γενικός Πρόξενος της Νέας Υόρκης τιμά τη Χίο σε μια βραδιά αφιερωμένη στον οργανισμό σύγχρονης τέχνης DEO projects

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, ο Γενικός πρόξενος της Νέας Υόρκης, Ντίνος Κωνσταντίνου και η σύζυγος του, Μυρσίνη Φέλιου, διοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση στην προξενική κατοικία της Νέας Υόρκης προς τιμήν του οργανισμού DEO projects.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επαγγελματίες του πολιτισμού, μεγάλοι δωρητές και σύμβουλοι του οργανισμού, και φυσικά, σημαντικές προσωπικότητες της Χιώτικης ομογένειας που ενημερώθηκαν για τις δράσεις του οργανισμού.

Ο Γενικός πρόξενος της Νέας Υόρκης, Ντίνος Κωνσταντίνου, δήλωσε: «Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον σύγχρονο πολιτισμό στα αστικά κέντρα- στην περίπτωση της DEO Projects όμως συναντάμε την αποκέντρωση που έρχεται να συνδιαλλαγεί με το διεθνές γίγνεσθαι.

Είναι σαφέστατα μια πρωτοποριακή κίνηση η ίδρυση κ ανάπτυξη ενός πολιτιστικού οργανισμού στη Χίο όπου τοποθετεί το νησί στο χάρτη των παγκόσμιων εικαστικών γεγονότων. Μέσω του οργανισμού δίνονται προοπτικές στο νησί που πλέον στέκεται εξωστρεφώς στο παρόν. Η Χίος μέσω της δράσης του οργανισμού κερδίζει αναγνωρισιμότητα, επισκέπτες με πολιτιστικά ενδιαφέροντα και τουριστικά έσοδα μέσω μιας διαφορετικής οδού-αυτής του πολιτιστικού τουρισμού». 

Ο ιδρυτής της DEO projects, Άκης Κόκκινος, δήλωσε: «Στα τρία χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, έχουμε καταφέρει να εντάξουμε τη Χίο στα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του κόσμου. Μέσω της σύγχρονης τέχνης αναδεικνύουμε μνημεία, ιστορικούς τόπους και το φυσικό πλούτο του τόπου μας. Είναι μεγάλη μας τιμή να βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη και να μοιραζόμαστε το όραμα μας με τη Χιώτικη Ομογένεια. Ευχαριστούμε θερμά τον πρόξενο και τη σύζυγο του για την αναγνώριση του έργου μας και προσκαλούμε τον κόσμο να ενημερωθεί για τις δράσεις μας, να ενταχθεί στην κοινότητα μας και να χτίσουμε μαζί τη βιώσιμη πολιτισμική υποδομή που αξίζει στη Χίο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ