10.8.2016 11:11

Ο Εγρηγόρος «πλημμύρισε» από μνήμες και συναισθήματα

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ

Το ονειρεύτηκε, το σχεδίασε και τελικά κατάφερε να το υλοποιήσει. Ο λόγος για τον Ελληνοαυστραλό δημοσιογράφο  με καταγωγή από τον Εγρηγόρο Σωτήρη Χατζημανώλη που με πολύ κόπο και μεράκι κατόρθωσε να διοργανώσει το Παγκόσμιο Εγρηγοριανό Αντάμωμα και να πλημμυρίσει το χωριό του με κόσμο. « Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Εγρηγοριανών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και συμμετείχε μαζικά στις εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν στις 15 Αυγούστου. Οι περισσότεροι μένουν στον Εγρηγόρο και όσοι δεν έχουν σπίτια διαμένουν στη Βολισσό. Κάθε βράδυ μαζευόμαστε 120-130 άτομα στην αίθουσα του συλλόγου ενώ πάνω από 40 παιδιά αλωνίζουν στην πλατεία», δήλωσε στον «π» η ψυχή βασικός εμπνευστής του Εγρηγοριανού Ανταμώματος Σωτήρης Χατζημανώλης.

Ένα CD για τον Εγρηγόρο από τον Παντελή Θαλασσινό

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η εκδήλωση παρουσίασης των τραγουδιών που γράφτηκαν από την Ευγενία Ασλανίδη για τον Εγρηγόρο και περιέχονται στο νέο CD του Παντελή Θαλασσινού. « Νομίζω ότι όλοι μας το βράδυ της Κυριακής συγκινηθήκαμε. Ο Παντελής Θαλασσινός δέχθηκε με μεγάλη χαρά να ερμηνεύσει και να γράψει μουσική για τα τραγούδια της Ευγενίας. Φανταστείτε ότι ήταν εκεί από την επτά το απόγευμα και ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος να μείνει στο γλέντι που ακολούθησε εκείνος κάθισε μέχρι τα ξημερώματα διασκεδάζοντας μαζί μας. Ήταν όλα υπέροχα και χαίρομαι που αξιωθήκαμε να το ζήσουμε αυτές τις μοναδικές στιγμές», ανέφερε ο κ. Χατζημανώλης.

Στόχος του Ανταμώματος η γνωριμία των παιδιών με το χωριό

Το Εγρηγοριανό Αντάμωμα γεννήθηκε από την ανάγκη γνωριμίας της νέας γενιάς με τον τόπο καταγωγής τους. «Ο στόχος μας επετεύχθη.  Είναι όμορφο να βλέπεις 40 παιδιά να παίζουν στα σοκάκια του χωριού. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν μνήμες που θα τους μείνουν ανεξίτηλες και θα επιθυμούν ως μεγάλοι να έρχονται στο χωριό».

Βεγγέρα και προβολή ταινιών

Η τελετή λήξης του Εγρηγοριανού Ανταμώματος θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου και μέχρι τότε οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν σε εκδρομές στον πολυχώρο Άγιο Γάλας, στην Αγιά Μαρκέλλα και στον Αριούσιο. « Θα πραγματοποιήσουμε ένα τρισάγιο στη μνήμη όλων όσων  απεβίωσαν στο χωριό ενώ θα κάνουμε και παράκληση στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στα Αγιάσματα.  Επίσης κάθε βράδυ παρακολουθούμε θερινό σινεμά με βίντεο από στιγμές του παρελθόντος στο χωριό αλλά και του παρόντος. Χαίρομαι διότι όλοι έμειναν ικανοποιημένοι», κατέληξε ο Σωτήρης Χατζημανώλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ