Πολιτισμός

1/2/18 11:43

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:06

«Ο άνεμος της παλληκαριάς»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η 5η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Γ. ΔΙΛΜΠΟΗ

«Ντοκουμέντο των δύσκολων ημερών της Μικρασιατικής καταστροφής» χαρακτήρισε ο αφηγητής Δημήτρης Φρεζούλης το βιβλίο του Γιώργη Διλμπόη « Ο άνεμος της παλληκαριάς» από τον εκδοτικό οίκο «άλφα πι», η 5η έκδοση του οποίου παρουσιάστηκε στο Αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης «Κοραής». Η πρώτη έκδοση  παρουσιάστηκε  το 1964. Η εκδήλωση εντάχθηκε  στις δράσεις του συλλόγου «Μούσα Ελληνική».

Τα δεινά

Ο συγγραφέας τόνισε ότι κατάγραψε διηγήσεις από τον πατέρα του και υπογράμμισε ότι για όλα αυτά τα δεινά ευθύνονται οι μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες για τα συμφέροντα και το κέφι τους δημιουργούν όλα τα δεινά.

Μάθημα

Η Ελευθερία Λυκοπάντη δήλωσε ότι  σκοπός της εκδήλωσης είναι να  μαθαίνουν οι μαθητές  την Νεώτερη Ελληνική Ιστορία, την οποία δεν διδάσκονται στα σχολεία.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η Υρώ Διλμπόη και ο Γιάννης Κουγιούλης.

Ο ρόλος

Ο Κώστας Μερούσης, πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της βιβλιοθήκης «Κοραής» επισήμανε ότι ένας από τους ρόλους  ρόλος της  βιβλιοθήκης είναι η διάχυση της μάθησης και η προβολή των συγγραφέων και των βιβλίων.

Δ. Δασκαλάκης

Στα πλαίσια της εκδήλωσης  παρουσιάστηκαν πίνακες του Μικρασιάτη  Δημοσθένη Δασκαλάκη και video απο την εκπομπή «Ανθρώπινες διαδρομές». Ο αείμνηστος Μικρασιάτης, παιδί επτά χρονών το 1922, διηγείται τις μνήμες του από τη ζωή στα Αλάτσατα 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση