9.8.2016 10:44

«Νυν και Αεί Δόξα Κυρίω Δια Χειρός Ανθρώπων» στον πολυχώρο «Άγιο Γάλας»

Με χειροποίητες απεικονίσεις του Ιησού Χριστού, της Παναγίας, των Αγίων και των Αγγέλων πλημυρίζει ο εκθεσειακός χώρος του πολυχώρου στο Άγιο Γάλας. Η ομάδα «Νυν και Αεί Δόξα Κυρίω Δια Χειρός Ανθρώπων», έπειτα από μια περιπλάνηση στα κορυφαία εκθεσειακά κέντρα της χώρας μας, με συμμετοχές και σε εκθέσεις του εξωτερικού, καταθέτει τη δουλειά της και στο χιώτικο κοινό. Έργα με αγάπη και σεβασμό στη Βυζαντινή Αγιογραφία, με πιστή τήρηση των παραδοσιακών τεχνικών. Μεταξύ των 6 αγιογράφων τρία αδέλφια από τον Κέραμο. Η Ελένη Δημαρά, η Κυριακή Τσίμηλα και ο Νίκος Τσίμηλας αποτελούν μια σπάνια περίπτωση οικογενειακού δέντρου με έφεση στη Βυζαντινή Αγιογραφία και κάνουν περήφανα τα βορειόχωρα για τη συνέχιση μιας τέχνης με εξαιρετικά δείγματα στους Ιερούς Ναούς της Αμανής και τους προηγούμενους αιώνες.

Στους βοηθητικούς χώρους της Παναγίας Αγιογαλούσαινας τα έργα των 6 δημιουργών βρίσκουν ένα φυσικό καταφύγιο για το διάστημα διάρκειας της έκθεσης.

Η έκθεση εγκαινιάζεται απόψε στις 19.30 στον πολυχώρο «Άγιο Γάλας», είναι ελεύθερη για το κοινό και θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα έργα τους εκθέτουν:

Δημαρά Ελένη: Σπούδασε Fashion Design στο FIT στη Νέα Υόρκη. Επί σειρά ετών εργάστηκε στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα δημιουργώντας συλλογές σε επώνυμους οίκους ως Creative Designer. Με την αγιογραφία ασχολείται τα τελευταία χρόνια και έχει λάβει μέρος σε 8 ομαδικές εκθέσεις.

Κουντουριώτου ΑΝδρομάχη: Γεννήθηκε στη Σκόπελο. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βοστώνη. Μαθήτευσε 5 χρόνια στα Εργαστήρια Ξυλογλυπτικής και Ψηφιδωτού του Δήμου Αθηναίων. Με την αγιογραφία ασχολείται τα τελευταία χρόνια με συμμετοχή σε 4 εκθέσεις.

Μακρογκίκα Μαρία: Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ». Ασχολείται με την αγιογραφία από το 2003 και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις.

Τζιαφέτας Στέλιος: Γεννήθηκε και ζει στον Γέρακα Αττικής και είναι Τεχνικός Κτηριακών – Δομικών Έργων. Με την αγιογραφία ασχολείται τα τελευταία χρόνια και έχει συμμετάσχει σε 3 ομαδικές εκθέσεις.

Τσίμηλα Κυριακή: Σπούδασε Advertising Desing στο Visual Arts και στο FIT στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σαν γραφίστρια σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες. Με την αγιογραφία ασχολείται τα τελευταία χρόνια. Έχει λάβει μέρος σε 5 ομαδικές εκθέσεις.

Τσίμηλας Νίκος: Έχει σπουδάσει Interior Design στο State University στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε σε αναπαλαιώσεις κτηρίων στις ΗΠΑ και σήμερα αναπαλαιώνει Ιερούς Ναούς και στην Ελλάδα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ