Πολιτισμός

14/10/16 9:47

τελ. ενημ.: 14/10/16 9:47

"Το νησί των συναισθημάτων" από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

Μια παράσταση βασισμένη σε ένα απόσπασμα από το αγαπημένο βιβλίο, "Ο Δρόμος των Δακρύων" του Χόρχε Μπουκάϊ, "Το νησί των συναισθημάτων",  θα ανεβάσουν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία «Περιβόλι» του Δήμου Χίου.

Η παράσταση που αφορά την ιστορία, που τιτλοφορείται "Το νησί των συναισθημάτων", θα παρουσιαστεί στο Χιώτικο κοινό στις 19 Οκτωβρίου στο Ομήρειο στις 18.30. 

Πρόκειται για τη δεύτερη παράσταση που ανεβάζει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ η οποία στήνεται στην κυριολεξία από την αρχή ως το τέλος με την αγάπη και το μεράκι των εργαζόμενων και κυρίως των 29 παιδιών που συμμετέχουν στις δράσεις του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Κοφινά.

"Με τον τρόπο τους θα συμμετέχει όλη η ομάδα,  είναι 29 άτομα και έχουμε καταφέρει με λίγη βοήθεια να φτιάξουμε τα πάντα από τα σκηνικά και τα κοστούμια, τη μουσική τα τραγούδια, τη χορογραφία όλα όσα αποτελούν τα "συστατικά" μιας παράστασης" ανέφερε στον 'π" η  Πηνελόπη Σπεντζούρη, ψυχολόγος στο ΚΔΑΠ.

Η ίδια μαζί με όλο το προσωπικό του Κέντρου εργάστηκαν και αυτή την φορά όπως και στην προηγούμενη παράσταση για να παρουσιάσουν όσο το δυνατό ένα καλό αποτέλεσμα ανοίγοντας τους ορίζοντες των ωφελούμενων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και δείχνοντας και στη χιώτική κοινωνία μια διαφορετική πλευρά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

"Είναι η δεύτερη παράσταση μετά "Το δέντρο που έδινε", θεωρώ ότι αυτές οι δράσεις  προσφέρουν κάτι το διαφορετικό στα ίδια τα παιδιά στην  εκπαιδευτική και ψυχαγωγική διαδικασία, είναι μια δραστηριότητα μέσω της οποίας μαθαίνουν να δουλεύουν σαν ομάδα, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και επειδή διασκεδάζουν και περνούν καλά, εκπαιδεύονται σε κάποιες κινήσεις,  στην επικοινωνία και κυρίως  χαίρονται με αυτό που κάνουν", αναφέρει η κ. Σπεντζούρη και όσα λέει μας κάνουν να πιστεύουμε πως το θεατρικό μικρόβιο μπήκε για τα καλά στο ΚΔΑΠΜΕΑ.

Ενθουσιασμένος από αυτή την εξέλιξη και την εξωστρέφεια του ΚΔΑΠΜΕΑ, δηλώνει και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Παπαδόπουλος. "Είναι πολιτική του Δήμου να είναι κοντά και να στηρίζει αυτές τις δομές. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τις ειδικότητες που δεν υπήρχαν στο ΚΔΑΠ μέχρι πρότινος και πλέον στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ υπάρχει, ψυχολόγος, ψυχίατρος και κοινωνικός φροντιστής. Έχουν γίνει διάφορες εργασίες στο κτίριο είναι πλέον προσβάσιμο και συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να είμαστε κοντά στις απαιτήσεις και στις ανάγκες του όποτε αυτές προκύπτουν".

Δείτε επίσης