24.10.2016 15:28

Το νέο βιβλίο της Μαίρης Παπακωνσταντίνου

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ήταν  πράγματι μια ενδιαφέρουσα, από κάθε άποψη, παρουσίαση του βιβλίου "Η Χίος μέσα στους αιώνες" της καταξιωμένης γλύπτριας, καλλιτέχνιδος, λογοτέχνιδος, Χιολάτριδος και αγαπημένης φίλης Μαίρης Παπακωνσταντίνου, η οποία, επίμονα και επάξια προβάλει και τιμά παγκόσμια το όνομα του νησιού μας και της ιδιαίτερης μικρής αλλά σημαντικής πατρίδας της, τής ακριτικής Αιγνούσας, με τα υπέροχα έργα της, τα οποία  υπάρχουν ακόμη και στον Λευκό Οίκο των Η.Π.Α.!

 Την εκδήλωση οργάνωσαν, η Ομοσπονδία. Χιακών Σωματείων Αττικής ΟΧΣΑ , ο Σύλλογος  Φίλοι του Χιώτικου Χωριού , ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδαμυλίων και το Σωματείο " Φίλοι του Δρομοκαιτείου" και πλήθος φίλων, θαυμαστών και συμπατριωτών της δημιουργού γέμισαν την αίθουσα "Μακεδονία" του Μεγάρου της Tsakos Shipping.

 Από τους διακεκριμένους παρουσιαστές της, τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Λαυρέντιο Δελλασούδα, ο οποίος  ήταν και ο συντονιστής  της παρουσίασης, τον κ.  Ευάγγελο Αγγελάκος , την κ. Μαριέλλα Βαρώνη και τον καπεταν Κώστα Φράγκο, μάθαμε πολλά για την  τόσο αξιόλογη γυναίκα και το έργο της. 

Όταν μάλιστα  η ίδια ανέβηκε στο βήμα για να μας χαιρετήσει, τόσο φιλικά, να μας ευχαριστήσει τόσο ταπεινά κι από καρδιάς και να μας παρουσιάσει κάποια αποσπάσματα και φωτογραφίες από το βιβλίο της μέσω διαφανειών, ακούσαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες  πληροφορίες για την Χιώτικη γλυπτική τέχνη και τους τεχνίτες της, όσα, από ευρήματα, ακόμη και του  7ουπ.χ. αιώνα, αποδεικνύουν τον πολιτισμό που υπήρξε πάνω στο πολυτραγουδισμένο νησί μας!

 Τέλος, η άοκνη εργάτρια και παραγωγός λόγου και έργου πολιτισμού, κλείνοντας τον χαιρετισμό της, μας υπενθύμισε το όνειρό της να δει το άγαλμα του Ομήρου- εκείνο που η ίδια έχει σχεδιάσει προ πολλού αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν έχει πραγματοποιηθεί- να ολοκληρώνεται , τώρα μάλιστα που, οι γείτονές μας γίνονται όλο και πιο προκλητικοί και μας ξεσήκωσε, με φωνή και ορμή νεανική, προτρέποντάς μας να μην σκύψουμε ποτέ το κεφάλι μπροστά σε  δυσκολίες τεχνηέντως δημιουργημένες από ανθέλληνες εχθρούς κι από αλλότρια αλλά και ίδια συμφέροντα, μόνο, εμπνεόμενοι από την ιερή κληρονομιά μας, να αντισταθούμε δημιουργώντας και διεκδικώντας τη θέση και τα οφέλη που μας ταιριάζουν και μας ανήκουν.

 Αξίζει λοιπόν, για πολλούς και σημαντικούς λόγους, το βιβλίο αυτό της Μαίρης Παπακωνσταντίνου να διαβαστεί από όλους μας και της εύχομαι  δύναμη και αντοχή μέχρι όλα της τα σχέδια και τα όνειρα να τα ολοκληρώσει  προς χάριν του πολιτισμού και της πατρίδας μας την φήμη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ