8.8.2023 7:00

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου - Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά με πρωταγωνιστές τους πρόσφυγες

Μια όμορφη συναυλία, με πολλά χαμόγελα και χαρούμενη διάθεση, με τραγούδια από όλο τον κόσμο...και με πρωταγωνιστές τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρόσφυγες στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου...πραγματοποιήθηκε στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2023, στα Οθωμανικά Λουτρά στο Κάστρο της Χίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΔΗΩ (που παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στα Οθωμανικά Λουτρά και στο Χαμιδιέ Τζαμί στο Κάστρο της Χίου). Πολύτιμη ήταν η συνεργασία της ΜΚΟ «Μετάδραση», της Ύπατης Αρμοστείας, του Ερυθρού Σταυρού και της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Χίου για την επιτυχή διεξαγωγή της συναυλίας και της προετοιμασίας της όπως είπαν οι Μουσικοί-Δάσκαλοι της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα ήταν ευχάριστο, πλούσιο σε ποικιλία και πολύ προσεγμένο. Μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν με τέχνη και κέφι...και μαζί με τους τραγουδιστές των χορωδιών(που ήταν άμεσοι, επικοινωνιακοί και απλόχεροι σε κινήσεις και χαμόγελα)χόρευε ρυθμικά κι όλο το κοινό...

Η μεγάλη αυλή στα Οθωμανικά Λουτρά γέμισε κόσμο(και με πολλά αξιόλογα πρόσωπα της μουσικής και της εκπαίδευσης της Χίου)και γέμισαν κόσμο και τα τειχογύρια και ο μικρός δρόμος που οδηγεί στα Μπεντέμια.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ