Πολιτισμός

15/1/18 18:11

τελ. ενημ.: 16/1/18 18:10

Μήνας εικαστικών ο Φεβρουάριος

«Εικαστικές γνωριμίες» ονομάζονται οι εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου  στο Ομήρειο, που είναι ενταγμένες στις μηνιαίες θεματικές ενότητες «Ομηρείου δράσεις».

Όπως γνωστοποίησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο η Μίτση Ακογιούνογλου και η Ανατολή Βροχαρίδου, αρχικά στις 9 Φεβρουαρίου θα προβληθεί η ταινία «Love in Vincent» με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Στις 25 Φεβρουαρίου η πιανίστα Lorenta Ramo θα παίξει και θα ερμηνεύσει Έλληνες συνθέτες με έργα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Η εκδήλωση ονομάζεται «Ελληνικές θαλασσογραφίες». Ταυτόχρονα θα προβάλλεται video με έργα Ελλήνων ζωγράφων που έχουν σχέση με τη θάλασσα.

Μετά τις 19 Φεβρουαρίου η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Τζένη Ζαχαροπούλου από την εκπομπή «Εποχή των εικόνων», θα πραγματοποιήσει  σεμινάριο για τους  εκπαιδευτικούς με θέμα «Τι είναι σύγχρονη τέχνη». Θα ακολουθήσει ανοιχτή ομιλία  για το κοινό.

Παράλληλα το Ομήρειο προσπαθεί να φέρει από τη γκαλερί των Αθηνών « Τεχνοχώρος» την έκθεση «Van Gog revisited».

Υπόλοιπος προγραμματισμός

Η θεματική ενότητα του Μαρτίου θα έχει τίτλο «Ο τόπος μου», του Απρίλιου «Το βιβλίο» και ο Μάϊος θα είναι αφιερωμένος στον κινηματογράφο, με ένα φεστιβάλ ταινιών.

Στο τέλος Αυγούστου  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που θα είναι συνυφασμένες με το όνομα του Ομηρείου και τον Όμηρο.

Μείωση

Ο πρόεδρος του Ομηρείου, Ηλίας Σμυρνιούδης, διευκρίνισε ότι το επόμενο διάστημα οι «δράσεις του Ομηρείου» θα είναι λιγότερες, επειδή                      «φορτώνεται» αρκετές εκδηλώσεις Πολιτιστικών Συλλόγων.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση