Πολιτισμός

11/5/16 10:00

τελ. ενημ.: 11/5/16 10:00

Μια ματιά στην Άγρια Όψη της Χίου

7Ος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ CHIOS NATURE ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΧΙΟΥ

Ξεκίνησε από την 1η Μαΐου  η υποβολή των υποψηφιοτήτων για την συμμετοχή στην ετήσια έκθεση φωτογράφησης της άγριας φύσης της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών, που διοργανώνει ο περιβαλλοντικός οργανισμός Chios Nature σε συνεργασία με την Φωτογραφική Λέσχη Χίου.

Αμέσως μετά τον διαγωνισμό θα ακολουθήσει η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του πολυχώρου Citrus, από τις 20 Αυγούστου.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός προσμετρά εφτά χρόνια ζωής και οι θεματικές ενότητες που μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι είναι η άγρια συμπεριφορά, το  Πορτραίτο Ζώου, η μαγεία των φυτών, Άγριο Τοπίο και η ανθρώπινη παρουσία στην φύση. Οι ηλικιακές ομάδες που μπορούν να συμμετέχουν είναι νήπια, μαθητές δημοτικού, μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων και ενήλικες. Τη συλλογή συμμετοχών συντονίζει ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης, Γιάννης Βούλγαρης, με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Πάπυρος». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν σε ψηφιακή μορφή μέχρι τρεις λήψεις σε κάθε θεματική ενότητα και η προθεσμία υποβολής λήγει τέλη Μαΐου.

Η πρόεδρος του Chios Nature Άννα Σταματίου θέλοντας να ενθαρρύνει την συμμετοχή στον διαγωνισμό σημείωσε «Κατανοούμε ότι φέτος το νησί βιώνει ιδιαίτερα δύσκολες περιστάσεις. Μέσα στο διπλό χάος οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης ίσως φαίνεται περιττή η προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας της Χιώτικης φύσης. Όμως αυτό που μας συνδέει όλους – απ’ όπου κι αν κρατάει η ρίζα μας – είναι ότι εξαρτόμαστε από έναν πλανήτη. Είμαστε όλοι, πλούσιοι-φτωχοί παιδιά της γης, και την μοιραζόμαστε με όλα τα όντα που την κατοικούν. Εφόσον το θυμόμαστε αυτό, υπάρχει ελπίδα να μην ξεχνάμε και την ανθρωπιά μας», ανέφερε η Άννα Σταματίου για τον διαγωνισμό. 

Δείτε επίσης