ΤΕΧΝΗ

1.6.2020 10:01

Μεγάλη διάκριση για τα εργαστήρια παιδικής ζωγραφικής NS από το μουσείο κυκλαδίτικης τέχνης

Τα Εργαστήρια Παιδικής Ζωγραφικής ΝS, τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι μία μεγάλη Έκθεση που έως τώρα φιλοξενούνταν από το Μουσείο, ενώ φέτος λόγω της κατάστασης, έγινε online δίνοντας τη χαρά σε γονείς και παιδιά να καμαρώσουν τα Έργα τους, να εμπνευστούν και να αλληλεπιδράσουν με τις υπόλοιπες συμμετοχές.
Η ερώτηση του Μουσείου φέτος στα παιδιά ήταν:
- "Πώς βλέπω τον εαυτό μου?", οι συμμετοχές 26500, οι διακριθέντες το 0,5% και μέσα σ' αυτά 2 δικά μας Έργα και φέτος όπως και πέρσι και κάθε χρόνο!
Δύο Έργα που καθηλώνουν από τη Μαρία Αλαμάνου (Γ Δημοτικού), και το Μιχάλη Μακριπλή (Β Δημοτικού) ήταν μέσα στα 130 που διακρίθηκαν. Σ υ γ χ α ρ η τ ή ρ ι α ! και έπαινο αποστέλλει το Μουσείο στα παιδιά για τη διάκρισή τους.
Η κριτική επιτροπή αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, εικαστικοί, ιστορικοί, είχαν εξηγήσει στη Ναυσικά Σαλιάρη, υπεύθυνη των Εργαστηρίων σε συνάντηση από κοντά στο Μουσείο, ότι ο φάκελος μας ξεχωρίζει για τα πολλά ωραία Έργα, τους μπερδεύει γι' αυτό και αποφεύγουν να επιλέξουν 1 νικητήριο, επιλέγοντας τελικά παραπάνω στα διακριθέντα αλλά και πολλά προς Έκθεση στο Μουσείο.
Το "Μπράβο" αξίζει στα παιδιά, που αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο να εκφραστεί, δοκιμάζοντας, επιλέγοντας προσπαθώντας στα Εργαστήρια παίρνοντας έμπνευση και ερεθίσματα σε όμορφο και ομαδικό κλίμα!
Δείτε την έκθεση online:
https://cycladic.gr/paidikos-diagonismos
Τα Εργαστήρια έμειναν δίπλα στα παιδιά και αυτή την περίοδο με μαθήματα ζωγραφικής online τα οποία θα συνεχίσουν. Με το κατάλληλο πρόγραμμα, γονείς και παιδιά ανταποκρίθηκαν απίστευτα καλά, στη νέα πρόκληση που ίσως ήρθε για να μείνει.
 


Τα μαθήματα στο Εργαστήρι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου αναπροσαρμοσμένα στις συνθήκες και ίσως και έξω στον κήπο, μιας και ταιριάζει στην εποχή!
Ενημερωθείτε για συμμετοχές : Δημοκρατίας 5_ισόγειο / 2271302390 / 6984280004 / info@nafsikasaliari.gr
Yπεύθυνη: Ναυσικά Σαλιάρη

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ