19.3.2016 11:16

Με θέμα την προσφυγιά ο μαθητικός διαγωνισμός του «Φάρου»

Με επιτυχία διοργανώθηκε για μία ακόμη χρονιά ο 14ος Παγχιακός  Μαθητικός Λογοτεχνικός  Διαγωνισμός, «Ανδρέας Αξιωτάκης – Μνήμη Μικρασίας», τον οποίο διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου.

Στο Διαγωνισμό, που διεξήχθη στο φιλόξενο Γενικό Λύκειο της Καλλιμασιάς, συμμετείχαν 37 μαθητές Β΄ Λυκείου που επιλέχθηκαν από τα σχολεία τους για να τα εκπροσωπήσουν, συγκεκριμένα από το 1ο Γενικό Λύκειο Χίου, το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου, το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου, το Γενικό Λύκειο Βροντάδου, Καρδαμύλων, Καλαμωτής και Καλλιμασιάς. Στους μαθητές δόθηκε το κείμενο:

«Μπροστά μας έχουμε σφαγές,

έχουμε θανάτους

 πέσαμε σε κακούς καιρούς και μέρες οργισμένες

 τρικυμισμένο μας αρπάει το χωματένιο πέλαγος…»

Οι μαθητές βασισμένοι στο ποίημα του Βύρωνα Λεοντάρη, κλήθηκαν να αναδείξουν τον προβληματισμό τους, τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους για το διαχρονικό ζήτημα της προσφυγιάς.

Οι συμμετέχοντες μετά το πέρας του διαγωνισμού ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο της Καλλιμασιάς.

Τα γραπτά των μαθητών θα αξιολογήσει ομάδα φιλολόγων του Γενικού Λυκείου της Καλλιμασιάς ενώ τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, καθώς και η ημερομηνία της τελετής βράβευσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

                                                                

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ