15.5.2019 10:58

Με την εικαστικό Κ. Ζαχαροπούλου τα «Ομηρείου Έργα» για τον Μάιο

Μάιος, μήνας αφιερωμένος στην τέχνη και τον πολιτισμό, και στο πλαίσιο των «Ομηρείου έργων»

θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την εικαστικό και επιμελήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου έχει διδαχθεί ζωγραφική, σχέδιο, θεωρία και ιστορία της τέχνης και έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει πολλές σχετικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, εκπομπές. Από το 2003 παρουσιάζει στην ΕΡΤ την εκπομπή Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ, τη μοναδική εδώ και χρόνια εκπομπή για τη σύγχρονη τέχνη. Τέλος, διοργανώνει πλήθος διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων γύρω από τη σύγχρονη τέχνη, τα οποία είναι περισσότερο ζωντανές αφηγήσεις για τη σχέση μας με την ανθρώπινη συνθήκη μέσα στους καιρούς που ζούμε και λιγότερο θεωρητικές προσεγγίσεις της Ιστορίας της Τέχνης.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των Ομηρείου Έργων και σε συνεργασία με το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Βορείου Αιγαίου, και ειδικότερα μέσω της Συντονίστριας Ε.Ε- Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Ανατολής Βροχαρίδου, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου θα προσφέρει ένα σεμινάριο –καταρχάς για εκπαιδευτικούς, αλλά όχι αποκλειστικά– με τίτλο «Πολιτική και άλλες Μελαγχολίες», καθώς και μια διάλεξη, ανοιχτή στο κοινό, με τίτλο «Η Ιστορία της απεικόνισης της Μελαγχολίας στην Τέχνη». Η έννοια της Μελαγχολίας συνιστά, λοιπόν, τον κοινό άξονα και των δύο εισηγήσεων. Η απεικόνισή της στην τέχνη μπορεί να μεταπλάσει το αρνητικό αυτό βίωμα, κάνοντάς το περισσότερο ανεκτό και ελπιδοφόρο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22.05.19, στις 18:00 και η διάλεξη την επομένη, 23.05.19 στις 18:30.

Και οι δυο δράσεις εντάσσονται στα «Ομηρείου έργα», δράσεις πολιτισμού που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Ομήρειο, φιλοδοξώντας να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανανέωση του τόπου μας. Σας καλούμε και αυτό τον μήνα να συμμετάσχετε στα «Ομηρείου Έργα», ακολουθώντας διαδρομές τέχνης και πολιτισμού.

Χώρος: Αίθουσα Συνεδρίων

Είσοδος ελεύθερη

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ