26.2.2016 12:58

Μαθητικά κλικ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

Η Μαρία Ψαρρού είναι ένα παιδί όπως όλα τα άλλα. Μαθήτρια στη Β΄Τάξη του Ενιαίου Λυκείου Καλλιμασιάς μοιράζει τις ώρες της ανάμεσα στο διάβασμα, στις υποχρεώσεις για το σχολείο και στην αγάπη της για τη φωτογραφία.

Αυτή της η αγάπη και το ταλέντο της  για τη φωτογραφία, την παρακίνησαν να λάβει μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Αφηγήσεις από φως, νερό και πέτρα», ο οποίος, στο πλαίσιο των 60 χρόνων  λειτουργίας και των 50 χρόνων ανεξάρτητης λειτουργίας του Γυμνασίου Βολισσού με Λυκειακές Τάξεις «Μιχάλης Παπαμαύρος»,  συνδιοργανώθηκε από το σχολείο και τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ. Δ. Ε. Χίου.

Η Μαρία, αναδείχθηκε δεύτερη στον διαγωνισμό επιλέγοντας να αποθανατίσει με τον φακό της το νερό με τη μορφή του πάγου. Η ίδια μιλώντας στον "π" για το έργο της που φέρει τον τίτλο "αέρας σε πάγο", σημείωσε: " Η φωτογραφία που επέλεξε απεικονίζει τον πάγο, έτσι όπως αυτός βγαίνει από την κατάψυξη. Είδα τις φυσαλίδες που είχε κάνει ο αέρας και μουάρεσαν και σκέφτηκα να το αποθανατίσω... Το αποτέλεσμα μου άρεσε γιατί σε συνδυασμό με το σμαραγδί χρώμα του πάγκου έβγαινε μια πολύ όμορφη φωτογραφία" είπε η Μαρία, δηλώνοντας περήφανη και χαρούμενη για τη διάκριση της.

"Με την φωτογραφία ασχολούμαι από το δημοτικό με μια μικρή φωτογραφική αλλά πιο σοβαρά το είδα στην Γ' Γυμνασίου και ζήτησα μια επαγγελματική φωτογραφικήκαι άρχιζα να τραβάω πιο πολύ τοπία και δικούς μου ανθρώπους"

Το βραβείο είναι δωρεάν μαθήματα φωτογραφία στη Φωτογραφική Λέσχη Χίου από τη ερχόμενη χρονιά κι είναι σίγουρο ότι η Μαρία δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ