29.1.2016 9:46

ΜagicalGirl

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

 

 

Ευρωπαϊκός κινηματογράφος από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου για σήμερα, με την ταινία ΜagicalGirl.

Παρακολουθούμε τις ζωές τριών ετερόκλητων ανθρώπων. Ο Λουίς προσπαθεί να πραγματοποιήσει την επιθυμία της άρρωστης κόρης του. Η Μπάρμπαραείναι μία γυναίκα νέα, πλούσια και ελκυστική που ζει αποκλεισμένη στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση. Ο Ντάμιαν, συνταξιούχος καθηγητής, βρίσκεταιεγκλωβισμένος στο παρελθόν του, εντελώς παραιτημένος από το σήμερα. Οι ζωές και των τριών θα αλλάξουν για πάντα, όταν η μοίρα τους θα διασταυρωθεί καιτυχαία θα εμπλακούν σε ένα παιχνίδι εκβιασμών, όπου η λογική συγκρούεται με τα βαθύτερα ένστικτα.

Πρόκειται για ένα υποβλητικό, υπαρξιακό δράμα, με την υπόγεια ειρωνία και το μαύρο χιούμορ ως βασικά συστατικά στοιχεία. Ο Βερμούτ, ως σχεδιαστής κόμιξ, υιοθετεί στοιχεία από το backroundτου, και κυρίως από τα γιαπωνέζικα manga. Μπορεί, επίσης, κάποιος να διακρίνει επιρροές από μεγάλους σκηνοθέτες (από Ταραντίνο και αδελφούς Κοέν έως Χάνεκε και Μπουνιουέλ),ωστόσο η συνύπαρξη και η διαδοχή του τραγικού με το κωμικό, του «φτηνού» με το μεγαλειώδες, παραπέμπει μοναδικά στον Αλμοδοβάρ. Ο Βερμούτ μιλά για την σημασία των συμπτώσεων, για την πολυδιάστατη φύση των ανθρώπινων συγκρούσεων, απορρίπτει την τετράγωνη λογική εξήγησης των πραγμάτων και ισσοροπεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Μας εκθέτει δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, αυτήν της επιθυμίας και αυτήν της ανάγκης.Ωστόσο, δεν παραμένει μόνο στο ανθρώπινο δράμα, αλλά σχολιάζει εύστοχα τις κοινωνικές συνθήκες και την καθημερινή πραγματικότητα της Ισπανίας, που και αυτή βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα στην λογική και το συναίσθημα, όπως και οι ήρωες του.

 

Βραβεύσεις: βραβείο σκηνοθεσίας και χρυσό κοχύλι (καλύτερης ταινίας) στο 62οΦεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν το 2014, βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την Μπάρμπαρα Λένι στην 29η διοργάνωση των βραβείων Γκόγια το 2015.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ