7.2.2017 17:48

Μάγεψε η Χορωδία στο Μέγαρο Μουσικής [ΒΙΝΤΕΟ]

Χθες η Χορωδία Χίου, ως μία από τις 9 επιλεγμένες χορωδίες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχε σε μια συναυλία μοναδική στα ελληνικά χρονικά! Τριακόσιοι περίπου χορωδοί από όλη την Ελλάδα, μια συμφωνική μαντολινάτα, εκλεκτοί σολίστες και ένα κατάμεστο Μέγαρο έγιναν ένα κάτω από τα μαγικά χέρια ενός μαέστρου μοναδικού, του ίδιου που ενορχήστρωσε και εναρμόνισε όλα τα κομμάτια της συναυλίας, με επίκεντρο το εθνικό σύμβολο "Μίκης Θοεδωράκης".

Δεν είναι η καλλιτεχνική αξία αυτού του επιτεύγματος ούτε η μοναδικότητά του, δεν είναι ότι κατατάσσεται πλέον στην πρώτη σειρά στη μουσική ιστορία της Ελλάδας. Είναι κάτι πέρα από όλα αυτά, άϋλο το λες, που σε κάνει να είσαι βέβαιος ότι "Λίγο ακόμα θα δούμε τις αμυγδαλιές ν` ανθίζουν τη θάλασσα να κυματίζει. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα ". Μακάρι και η Χίος να μυσταγωγήσει σ` ένα τέτοιο γεγονός!

(Ελ. Λυκοπάντη)

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ