Πολιτισμός

15/1/18 18:18

τελ. ενημ.: 15/1/18 18:18

Κοσμοσυρροή στο Μουσείο Μαστίχας

Δεύτερο στα θεματικά, πολύ ψηλά στο σύνολο, διαφήμιση με ντοκιμαντέρ.

Πολύ ψηλά στην βαθμίδα επισκεψιμότητας  Θεματικών Μουσείων της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφτηκε το 2017 το Μουσείο Μαστίχας. Με 58.000 επισκέπτες, έναντι 36.000 το 2016, είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μετά το Μουσείο Ιωαννίνων και πιθανότατα  μέσα στην πρώτη δεκάδα όλων των κατηγοριών της λίστας του ΙΟΒΕ.

 «Το ντοκιμαντέρ  δημιουργήθηκε  για να προβληθεί το Μουσείο σε όλο τον κόσμο, αλλά εντάσσεται στη γενικότερη διαδικασία προβολής του νησιού και της μαστίχας, με o,τι οφέλη συνεπάγεται», δηλώνει ο διευθυντής του Δημήτρης Γαβαλάς.

Οι θεματικές δραστηριότητες του εγκαινιάζονται φέτος με την προβολή του ντοκιμαντέρ για  την ιστορία, τη λειτουργία και τους στόχους του με αφηγητή τον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου στις 11:00. Αργότερα θα μεταδοθεί και σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό που θα επιλεγεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Το μουσείο, όπως υποστηρίζει ο Δ. Γαβαλάς, φροντίζει να στηρίζει και πρακτικά το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής των Μαστιχοχωρίων. Με αυτή τη λογική, από τον Φεβρουάριο έως και το Μάϊο, θα διοργανώσει εργαστήριο αγγειοπλαστικής.

«Αυτή τη φορά θα γίνει ένα κάθε μήνα, αλλά, αν αποδώσει, θα θεσμοθετηθεί και πιθανά θα αυξηθούν οι ημέρες θεωρητικής διδασκαλίας και  πρακτικής άσκησης», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση