Πολιτισμός

1/3/19 10:29

τελ. ενημ.: 1/3/19 10:31

"Κλέφτες Καταστημάτων " από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Την ταινία «Κλέφτες Καταστημάτων» θα παρουσιάσει σήμερα στις 20:30 στο Ομήρειο η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.

Υπόθεση:

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της ημέρας. Στο δρόμο για το σπίτι βρίσκουν ένα εγκαταλελειμμένο τετράχρονο κορίτσι, το οποίο παίρνουν μαζί τους και αναλαμβάνουν τη φροντίδα του. Μπορούν η φτωχή οικογένεια να αντέξει την ανατροφή ενός «ξένου» μέλους;

Με μια ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσιάζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή, περιγράφοντας με ανάλαφρο λυρισμό και μια καλά κρυμμένη πίκρα, το σύντομο ταξίδι των πρωταγωνιστών στο όνειρο, θέτοντας ερωτήματα πάνω στις σύγχρονες ηθικές αξίες και ταξικές ανισότητες. Ανατόμος της μέσης ιαπωνικής τάξης, αναζητά μέσα από τα χαμηλότονο δράμα του, τους δεσμούς που υπάρχουν στην κοινωνία και τα αιώνια διλήμματα της οικογένειας και της ευμετάβλητης δυναμικής της.

Πρωταγωνιστούν: Λίλι ΦράνκιΣακούρα ΆντοΜίγιου Σασάκι 

Διακρίσεις: Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών 2018 / Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας / Υποψήφια για το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας / Υποψήφια για το Βραβείο Satellite Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σχόλια άρθρου: 0