1.3.2016 9:14

Καλοκαιρινό αντάμωμα των Εγρηγοριανών της Διασποράς

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD ΤΟΥ ΠΑΝΤ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΓΡΗΓΟΡΟ

Σε καλοκαιρινό αντάμωμα προσκαλεί τους απανταχού Εγρηγοριανούς ο ελληνοαυστραλός δημοσιογράφος Σωτήρης Χατζημανώλης με στόχο τον φετινό Αύγουστο ο Εγρηγόρος να γίνει κέντρο συναπαντήματος για τους ξενιτεμένους του χωριού.

Με επιστολή του που απευθύνει σε όλους τους συγχωριανούς του, αναφέρει ότι η πρωτοβουλία του αυτή πηγάζει από την αγάπη που τρέφει για τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του.  «Αγαπητοί συγχωριανοί Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που γεννήθηκαν στον Εγρηγόρο αλλά κανένας μας δε ζει στο χωριό. Όλοι κάποια στιγμή πήραμε το δρόμο της ξενιτιάς, εντός ή εκτός Ελλάδας, οι περισσότεροι μαζί με τους γονείς τους, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής. Ανήκουμε στη γενιά, όπως κι εσείς, που παρέλαβε τη σκυτάλη και το χρέος μαζί να μην αφήσει να χαθεί από το χάρτη η μικρή στερημένη πατρίδα μας.Με μόνο κριτήριο το ότι είμαστε από τους τυχερούς -άτυχους που επισκεπτόμαστε πιο τακτικά από άλλους, το μικρό μας χωριό, πήραμε την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσουμε την απανταχού κοινότητα των Εγρηγοριανών για να εκπληρώσουμε αυτό το χρέος», αναφέρει στην μακροσκελή επιστολή του ο Σωτ. Χατζημανώλης συμπληρώνοντας ότι επιθυμία όλων των διοργανωτών του Ανταμώματος είναι να βρεθούν όσο γίνεται περισσότεροι Εγρηγοριανοί τον Αύγουστο στο χωριό.

Παράλληλα ο ελληνοαυστραλός δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι το αντάμωμα των Εγρηγοριανών θα εμπλουτιστεί και με μουσικές εκδηλώσεις. «Την ίδια περίοδο θα παρουσιαστεί και ένα CD με τραγούδια που έγραψε και μελοποίησε ο Παντελής Θαλασσινός σε στίχους της Ευγενίας Ασλανίδου και έχουν κεντρικεπισό τους θέμα τον Εγρηγόρο και το αντάμωμά μας»,υπογραμμίζει ο Σωτ. Χατζημανώλης.

 

Η ιδέα για το πανεγρηγοριανό αντάμωμα γεννήθηκε  από την ανάγκη διατήρησης των σφικτών δεσμών όλων των ξενιτεμένων γενεών με το χωριό του Εγρηγόρου. «Το Καλοκαίρι του 2016 (από 31 Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου) να ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ στον ΕΓΡΗΓΟΡΟ! Το ιδανικό θα είναι να μη λείψει κανένας».

Εκτός από την παρουσίαση του CD θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφίας με «στιγμές» ζωής από τον Εγρηγόρο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ