30.8.2017 17:29

Ηλεκτρονικές εγγραφές στα εργαστήρια και κοινωνική συμμετοχή στον προγραμματισμό

• ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ η λειτουργία του Ομηρείου με προτάσεις εκδηλώσεων από τον κόσμο.

Το επόμενο διάστημα αρχίζει η νέα ηλεκτρονική εποχή για τη λειτουργικότητα του Ομηρείου με την επέκταση της ηλεκτρονικής υποστήριξης των λειτουργιών του, αλλά και συμμετοχή και του κοινού το οποίο θα μπορεί να την αξιολογεί, να την απολαμβάνει, αλλά και να τη συνδιαμορφώνει.

 Το Ομήρειο εκσυγχρονίζεται εσωτερικά και λειτουργικά. Δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν, έως ενός σημείου, στη διαμόρφωση του προγράμματος και επεκτείνει την ηλεκτρονική λειτουργία του στα πολιτιστικά εργαστήρια με την ηλεκτρονική εγγραφή από ειδικό σύνδεσμο στο  site του.

Αυτά γνωστοποιήθηκαν  στη συνέντευξη τύπου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Ηλία Σμυρνιούδη, Μίτσης Ακογιούνογλου, Ανατολής Βροχαρίδου και Δημήτρη Καράλη, όπου ταυτόχρονα δημοσιοποιήθηκαν οι μηνιαίες θεματικές εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κατάθεση προτάσεων

Οι πολίτες αποκτούν ενεργότερη υπόσταση καταθέτοντας προτάσεις πραγματοποίησης εκδηλώσεων που θα εξετάζονται και θα υλοποιούνται αν υπάρχει η δυνατότητα.                 Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ηλία Σμυρνιούδη,«στο site του Ομηρείου υπάρχει πλέον ο σύνδεσμος «Οι πολίτες προτείνουν», όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να μπει και να καταθέσει πρόταση για κάτι που θέλει να δει. Η πρόταση θα περνάει από τη Συμβουλευτική Επιτροπή  και το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίζει αν μπορεί να υλοποιηθεί και να ενταχθεί στους στόχους του Κέντρου».

Πολιτιστικά εργαστήρια

Η  ηλεκτρονική πρακτική επεκτείνεται και στη διαδικασία των εγγραφών στα έξι πολιτιστικά εργαστήρια.

Με χρηματοδοτήσεις που έχει ζητήσει η διοίκηση από σχετικά προγράμματα προσπαθεί να ενσωματώσει την καινοτομία και τη δημιουργία δράσεων, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα κριθούν από τους πολίτες, όπως τόνισε ο Δημήτρης Καράλης.

«Οι εγγραφές στα εργαστήρια θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο site του Ομηρείου. Ξεχάστε τον παλιό έως τώρα κλασσικό τρόπο εγγραφής, κλασσικός θα γίνει ο ηλεκτρονικός πλέον. Μπαίνοντας  στην κεντρική ηλεκτρονική σελίδα, θα μπορεί ο καθένας συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα, να έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση ένταξης στα  εργαστήρια. Ο αριθμός συμμετοχής στο κάθε ένα θα είναι συγκεκριμένος και θα εγγράφονται οι πρώτοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Όταν συμπληρωθεί ο αριθμός που θα εξυπηρετήσει το κάθε εργαστήριο η φόρμα θα απενεργοποιείται».

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ