Πολιτισμός

24/7/19 10:19

τελ. ενημ.: 24/7/19 11:33

Ιατρικό Απόρρητο του Νικόλα Χατζή

Με ένα τίτλο που επιδέχεται πολλών ερμηνειών ο Νικόλας Χατζής παρουσιά- ζει την τελευταία του δουλειά στο εργαστήρι του στον Κάμπο της Χίου από τις 24 Ιούλη μέχρι τις 30 Αυγούστου. Αυτή τη φορά η επαφή με το έργο είναι αδιαμεσολάβητη καθώς η επιλογή του χώρου αυτό ακριβώς υπογραμμίζει: ο δημιουργός, το έργο και ο αποδέκτης είναι τα ελάχιστα απαραίτητα στοιχεία αλλά και πλήρως επαρκή, οτιδήποτε άλλο είναι δευτερεύον.

Η επιλογή αυτή φαίνεται να απορρέει από (ή να υποστηρίζει άμεσα) τον τίτλο της έκθεσης: Το ιατρικό απόρρητο περιλαμβάνει αποκλειστικά προσωπικά δε- δομένα που δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενα δημόσιας έκθεσης. Άρα αυτή η έκθεση είναι αυστηρά ιδιωτική και αφορά αποκλειστικά και μόνο το κοινό. Μέσα σ΄αυτό όμως κρύβονται τα μοντέλα, ο καλλιτέχνης και οι αιτίες που δεν είναι άλλωστε ούτε λίγες ούτε όμοιες μεταξύ τους, όπως φαίνεται και από τους πιθανούς τίτλους που διερευνήθηκαν:

«Μορφές εσωτερικές, Με φώς διάβασα - με σκοτάδι ιστορώ, Προσωπικά δεδο- μένα, Layers, X, Σκοτεινό φως, Χ-γραφιες, Παλίμψηστο/α, Μια δύσκολη εποχή, Ακτίνες σκοτεινού φωτός, Στο εργαστήρι, Φόβοι που πέρασαν και έδωσαν τη θέση τους σε άλλους, Παράξενα μοντέλα, Καλωσορίσατε, Άλλος τρόπος, Εσω- τερικά σκίτσα, Σκοτεινός θάλαμος, Χωρίς φως δεν γίνεται αλλά κι αν δεν γίνεται τι έγινε.»

Τελικά είμαστε διαπερατοί, και στο φώς και στους άλλους. Η χρήση ακτινογρα- φιών ως βασικού καμβά των έργων αυτού του κύκλου δουλειάς αυτό φανε- ρώνει. Το ζήτημα όμως είναι τι αληθινά βλέπουμε στον άλλο ή τον εαυτό μας. Πόσο, δηλαδή, απόρρητοι είμαστε.

H έκθεση των έργων του Νικόλα Χατζή θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήρι του καλλιτέχνη, στον Κάμπο, οδός Ανδρέα Λαιμού 29, πίσω από το αεροδρόμιο.

Εγκαίνια: Τετάρτη 24 Ιουλίου, 8:30 μ.μ.

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 11:00-13:30 & 19:00-23:00

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση