5.8.2016 17:50

Η Μεσαιωνική «Βέσσα», σπουδή στην οχυρωματική αρχιτεκτονική [ΒΙΝΤΕΟ]

Είναι μοναδικό… Όπου και όσο να ψάξεις δε θα το βρεις πουθενά αλλού… Πολλοί προσπάθησαν να το αποκτήσουν μα κάθε τους προσπάθεια κατέληγε στο κενό, ήταν απλά μάταιες απόπειρες αφού η μοναδική εξήγηση που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους είναι : Η μαστίχα, αυτό το πολύτιμο και μοναδικό δάκρυ, δε θέλει να ζήσει πουθενά αλλού. Θέλει να δακρύζει στον τόπο του… τη Χίο.

Στη Νότια Χίο βρίσκονται τα «μαστιχοχώρια» που έχουν την τιμή και την τύχη να φιλοξενούν αυτόν το θησαυρό… ένα από αυτά η Βέσσα που μπορεί πριν λίγες μέρες να πόνεσε βλέποντας τα «παιδιά» της να καίγονται ,αλλά σίγουρα σε λίγο καιρό θα ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους, όπως εξάλλου έκαναν πάντα.

Η Βέσσα είναι ένα παραδοσιακό χωριό που απέχει 20km από το κέντρο του νησιού και καταφέρνει να διατηρεί αναλλοίωτο το μεσαιωνικό χρώμα της. Πετρόχτιστα πυργόσπιτα, στενά δρομάκια, όμορφες καμάρες, η πλατεία με τις μουριές και τα καφενεία, καθώς και οι εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου, συνθέτουν την εικόνα του γραφικού οικισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ