15.1.2016 10:23

Η « Χίος» στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων

Η  χορευτική παράδοση της Χίου θα είναι το κύριο θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει  το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσιών σε μια προσπάθεια να εξερευνήσει την ιστορία των Χιώτικων χορών και τις διαφορές του βόρειου και νότιου τμήματος του νησιού.

Εισηγήτρια θα είναι η Χιώτισσα στην καταγωγή Στεφανία Μπουλάμαντη, που είναι  πτυχιούχος του Σ.Ε.Φ.Α.Α Παν. Αθηνών με ειδικότητα στον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Λαογραφία-Ανθρωπολογία του Χορού.

Η Στεφανία Μπουλάμαντη έχει ασχοληθεί με την εθνογραφική έρευνα στο νησί μας ενώ έχει συμμετάσχει με διάφορα διεθνή και επιστημονικά συνέδρια με θέμα το χορό.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Καλλιτεχνικό εργαστήρι Μελισσίων διοργανώνει ορισμένα σεμινάρια για τους μαθητές του, στα οποία εισηγητές είναι πάντοτε διακεκριμένοι επιστήμονες. Μια από αυτές είναι και η Στεφανία, η οποία είναι άριστα καταρτισμένη στο αντικείμενό της», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων Παν. Δουκίδης.

Παράλληλα επισήμανε ότι το σεμινάριο θα είναι μια ευκαιρία για τους ,μη Χιώτες να γνωρίσουν την  χορευτική παράδοση του νησιού.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα  χορού του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων ενώ η συμμετοχή για τα μέλη του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου θα είναι δωρεάν και για τα μη μέλη ανέρχεται στα 10€. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ