7.3.2016 9:54

Η αυλαία και έδρα στη Μυτιλήνη για το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου

ΟΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ

Τη χαριστική βολή στο έπος του ΔΗΠΕΘΕ έρχεται να δώσει η απαίτηση τουΤΣΜΕΔΕ, του Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών Θεάτρου, για άμεση καταβολή έως τις 18 Μαρτίου των οφειλόμενων καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτά θα γίνουν απαιτητά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου.

"Η εξέλιξη αυτή μας φέρνει μπροστά σε άλλα δεδομένα. Δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή πάμε σε λύση και εκκαθάριση. Αν δεν το είχαμε αυτό θα προσπαθούσαμε να βρούμε λύση για να απεγκλωβίσουμε το θέατρο από την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί σήμερα" δήλωσε στον "π" ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Δ. Ξυνταριανός.

Στις 87.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές στο ταμείο που μαζί με τις προσαυξήσεις ίσως να φτάνουν και τις 90.000.

Aμέσως μετά την απόφαση για την αποπληρωμή του Ταμείου το Διοικητικό Συμβούλιο θα περάσει στην τελευταία πράξη του δράματος, που δεν είναι άλλη από τη λύση και εκκαθάρισητης επιχείρησης ΔΗΠΕΘΕ Β.Α με έδρα τη Χίο, όπως αναγράφεται και στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Η πολιτική απόφαση, όπως είπε ο κ. Ξυνταριανός είναι να πληρώσει ο Δήμος τις υποχρεώσεις του ΔΗΠΕΘΕ καταβάλλοντας τα χρήματα.

Και αλλαγή έδρας

Αυτές τις εξελίξεις πρόλαβε στη Βουλή η συζήτηση της ενδεχόμενης αλλαγής της έδρας του θεάτρου, με πρωτοβουλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά όπως άλλωστε είχε γράψει ο "π", πρωτοσέλιδα πριν από είκοσι περίπου μέρες, συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου με θέμα, όπως αυτό αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη,

Και διαξιφισμοί

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου κοινοποιήθηκε και η τοποθέτηση της Αν. Βαγενά με την οποία η βουλευτής Λάρισας καταθέτει πρόταση προκειμένου να μην κλείσει το ΔΗΠΕΘΕ να αλλάξει έδρα από τη Χίο στη Λέσβο.

Το θέμα πήρε διαστάσεις έριδας και πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα σε πρώην και νυν συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ για τις προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού να μεταφέρει την έδρα του θεάτρου.

Χαρακτηριστικός είναι ο σχολιασμός από  το μέλος της Δημοτικής Ενότητας Χίου και μέλος της ΛΑΕ, Τέλη Τύμπα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ο βουλευτής του συναινούν στην πρωτοβουλία να μεταφερθεί το ΔΗΠΕΘΕ από τη Χίο στη Λέσβο; Συμφωνούν ότι η Χίος είναι ανοιχτή στο να μεταφερθεί και το ΔΗΠΕΘΕ στην έδρα της περιφέρειας; Ο δήμαρχος ξέρουμε. Ο αντιπεριφερειάρχης;"

Απαντώντας ο Γ. Παυλιδάκης, ο οποίος εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει πρωτοβουλία μέσω AVAAZγια τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στο κλείσιμο του ΔΗΠΕΘΕ, σημειώνει σε δικό του σχόλιο : " Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ και ο Βουλευτής του διόλου δεν συναινούν, στην μεταφορά της έδρας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ βορείου Αιγαίου στη Λέσβο ή στη Σάμο Υπάρχει και πρόσφατη σχετική απόφαση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χίου σε σχέση με το θέμα. Επιθυμούμε την διατήρηση του Περιφερειακού Θεάτρου Β. Αιγαίου με έδρα την Χίο, στη Χίο και θα το υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις", για να απαντήσει εκ νέου ο κ. Τύμπας"περιμένουμε από τον ένα ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει δημόσια και με δυναμική κινητοποίηση την πρωτοβουλία του άλλου ΣΥΡΙΖΑ να τηλεφωνήσει στον δήμαρχο Λέσβου για να προτείνει τη μεταφορά του ΔΗΠΕΘΕ από τη Χίο στη Λέσβο, καθώς και την δήλωση "είμαστε ανοιχτοί" στη μεταφορά στη Λέσβο (ή τη Σάμο)."

Ας το πάρουν αν νομίζουν πως μπορεί να λειτουργήσει

Σχολιάζοντας τα παραπάνω και ο κ. Ξυνταριανός υποστήριξε ότι είκοσι χρόνια τώρα ουδέποτε το ΔΗΠΕΘΕ λειτούργησε ως ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ. "Οι δηλώσεις του υπουργού θα έλεγα ότι είναι ενθαρρυντικές αν υπάρχει μια άλλη διαχείριση από άλλον δήμο και μπορεί να λειτουργεί το ΔΗΠΕΘΕ ως περιφερειακό με τις ίδιες εντολές χωρίς να είναι εγκλωβισμένο στα οικονομικά του χρέη, αυτό είναι θετικό. 20 χρόνια σε αυτό το πλαίσιο εμείς δεν τα καταφέραμε αν μπορέσουν και το πράξουν στο ίδιο πλαίσιο άλλοι, αυτό θα είναι θετικό" , είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ