3.7.2016 10:40

Χόρεψε Πυργούσικο το Χαϊδάρι

Χιώτικα χρώμα ήχους και αρώματα γέμισαν το Χαϊδάρι, οι Πυργούσοι της Αττικής πραγματοποιώντας μια εκδήλωση αφιερωμένη στη Χίο και τη Μαστίχα.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία ΜπρηΠαπαμακαρίου,αφου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ,έκανε μια σύντομη αναφορά στο μονάκριβο και ευλογημένο προϊόν την Χίου που καλλιεργείται από την εποχή του Ομήρου{παραγωγή-επεξεργασία),τόνισε για την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ αλλά και για το μοναδικό ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ που θα αναδεικνύει, την ιστορία, τον πολιτισμό, την παραγωγή και την αειφορία της!!!Τέλος η Πρόεδρος κάλεσε όλους να επισκεφθούν τη ΧΙΟ και τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ για να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, γιατί: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΙΩΤΙΚΑ!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ κ. Μιχάλης Σελέκος στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η ΠΥΡΓΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της Κοινωνίας του Χαϊδαρίου και δίνει ζωή, και πνοή στο όμορφο Χαϊδάρι!!Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ γιατί προσφέρει μεγάλο έργο και πολιτισμό στο Χαϊδάρι!!!Τέλος υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη ΧΙΟ και Το ΠΥΡΓΙ τέλος Ιουλίου!

Η κ. Μαριαλένα Κάβουρα -υπεύθυνη marketing της Mediterra-Mastihashop ανέπτυξε το θέμα για τις νεότερες εξελίξεις για τη μαστίχα και προβλήθηκε DVD σχετικά με την παραγωγή και επεξεργασία της μαστίχας

 

Η Χορευτική ομάδα του συλλόγου πλαίσίωσε την εκδήλωση χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Χίου υπό την διδασκαλία τηςκ. Καλούδη. Ο Νικόλας Καραολάνης στο βιολί-φωνή, ο Δημήτρης Ράπτης στο λαούτο και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου στα κρουστά πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση και ανέβασαν το κέφι στο Ζενίθ παίζοντας παραδοσιακά Χιώτικα τραγούδια, με τον κόσμο να χορεύει ως πολύ αργά!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ