Πολιτισμός

29/1/18 21:02

τελ. ενημ.: 29/1/18 21:02

«Χαρτζιλίκι» 20.000 ευρώ για να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στη λειτουργίας της

Πρόσκαιρη ανάσα παίρνει η Βιβλιοθήκη «Κοραής», η οποία διευθέτησε οικονομικές υποχρεώσεις προηγουμένων ετών – χωρίς ωστόσο η διεύθυνση της να εξηγεί πότε και πως προέκυψαν, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά - και μπορεί να στοχεύσει στην επίλυση των προβλημάτων της κτιριακής, υλικοτεχνικής και λειτουργικής υποδομής που αντιμετωπίζει, αλλά και  της υποστελέχωσης που δεν της επιτρέπει να λειτουργεί εύρυθμα σε καθημερινή βάση.

«Μετά από αίτημα που υποβάλλαμε μας δόθηκε μια έκτακτη οικονομική επιχορήγηση περίπου  15.000 ευρώ, με την οποία καλύψαμε χρέη παρελθόντων ετών σε ΔΕΚΟ και ιδιώτες», περιορίζεται να δηλώσει στον «π» η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης, Άννα Χαζίρη.

Με μια δεύτερη επιχορήγηση 5.000 ευρώ αγόρασε νέα βιβλία Χιακής φύσεως,  με τα οποία εμπλούτισε τις συλλογές του  δανειστικού τμήματος και της  κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Έργα

Από  κονδύλι για συγκεκριμένα έργα του Τομέα  Δημοσίων Επενδύσεων, που αναμένεται να εγκριθεί, θα υλοποιηθούν δράσεις καταγραφής και συντήρησης τεχνικού εξοπλισμού και παλαιών εντύπων. Η Αν. Χατζίρη τονίζει ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων κτιριακών επισκευών του Λαογραφικού Μουσείου Αργέντη.

Συνεργασίες

Ταυτόχρονα η Βιβλιοθήκη είναι σε διαπραγματεύσεις με Πανεπιστήμια για  συνεργασίες σε προγράμματα καταγραφής και ανάδειξης υλικού. Έχει επιλεγεί ήδη για μια από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθεί με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ποια λύκεια μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Διευθέτηση

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Βιβλιοθήκη θίγει και το άλλο, πολύ σοβαρό πρόβλημα της: «Με δεδομένη την υποστελέχωση – λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων – γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπισθεί και αυτό το ζήτημα».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση