4.3.2016 10:27

“Γυναίκες και Τέχνη. Από την εποχή του Μπαρόκ...στο σήμερα”.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 18.00, στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής”, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με τίτλο “Γυναίκες και Τέχνη. Από την εποχή του Μπαρόκ...στο σήμερα”.

 

Η τέχνη είναι σαν δηλητήριο, όπως το οξυγόνο: αν έχεις λίγο πεθαίνεις, αν έχεις πολύ καίγεσαι....και οι πιο πολλές κάηκαν. Τα δε έργα τους έμειναν σε μουχλιασμένες αποθήκες, σε κακοφωτισμένες αίθουσες μουσείων για πολλά χρόνια ή καταστράφηκαν. Αν βρίσκονταν  όλες αυτές οι παθιασμένες με την τέχνη γυναίκες σε μια μικρή στιγμή, σε ένα δείπνο πέρα από τα όρια του χρόνου και του τόπου, πόσο κοινά στοιχεία θα είχαν οι προσωπικές τους ιστορίες; Πόσοι γνωρίζουν τα ονόματά τους και τα έργα τους; Πολλοί γνωρίζουν τον Ωγκύστ Ροντέν αλλά την Καμίλ Κλοντέλ ελάχιστοι....πολλοί γνωρίζουν τον Εντουάρ Μανέ αλλά τη Μπερτ Μοριζό…;

 

Παρουσιάζει η Ανατολή Βροχαρίδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Χίου, MSc “Φύλο, νέα εργασιακά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα στην κοινωνία της πληροφορίας”.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ