16.1.2018 10:22

Γόνιμος προβληματισμός για την πορεία του Ομηρείου

ΑΝΑΓΚΗ ΟΡΙΣΜΟΥ Καλλιτεχνικού Διευθυντή πριν «σηκώσουν τα χέρια» Αν. Βροχαρίδου και Μ. Ακογιούνογλου στις εσωτερικές παραγωγές

Τον φόρτο του προγραμματισμού των μηνιαίων δράσεων του Ομηρείου έχουν επωμισθεί η Ανατολή Βροχαρίδου και η Μίτση Ακογιούνογλου, οι οποίες αποδίδουν περίφημα, σύμφωνα με ομόφωνη διαπίστωση των μελών της διοίκησης.

Όμως ο Στέλιος Καμπούρης, όπως και ο Γιώργος Μαστοράκης παλιότερα, έθεσε θέμα συμμετοχικότητας  και συνεργασίας στον προγραμματισμό, την  οργάνωση και την πραγματοποίηση των μηνιαίων δράσεων.

«Έχω μάθει, όταν συμμετέχω στα όργανα, να είμαι ζωντανό μέλος, δεν έχω υπάρξει ποτέ μου γλάστρα. Ξαφνιάζομαι όταν ακούω τις προτάσεις να έρχονται δεδομένες στο τραπέζι του οργάνου  και να πρέπει εγώ απλά να ψηφίσω. Αισθάνομαι ότι είμαι μια γλάστρα και αυτό με ενοχλεί. Θα ήθελα στους επόμενους σχεδιασμούς των υπόλοιπων θεματικών να έχω το δικαίωμα να είμαι συμμέτοχος», τόνισε.

Πρότεινε να ενημερώνονται όλα τα μέλη σε ποιο θέμα είναι αφιερωμένος ο επόμενος μήνας, να καταθέτουν τις προτάσεις τους και επ’ αυτών να αποφασίζει η ολομέλεια του Συμβουλίου.

Άριστες

Ο Ν. Φράσκος επισήμανε ότι οι Αν. Βροχαρίδου και η Μ. Ακογιούνογλου δουλεύουν πάρα πολύ,  άριστα και αποδοτικά, αλλά ανθρώπινα κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο φόρτο των εργασιών που έχουν αναλάβει.

Με όλα αυτά συμφώνησαν και οι δύο προαναφερόμενες, οι οποίες δέχθηκαν ότι η επισήμανση είναι καλοπροαίρετη και ζήτησαν τη βοήθεια του Συμβουλίου.

Μεθοδολογία

Ο Γιώργος Μαστοράκης με τη σειρά του επισήμανε ότι πρέπει να συζητήσουν και να ορίσουν τη μεθοδολογία λειτουργίας του Ομηρείου στο θέμα.

 «Τα πρόσωπα και οι διοικήσεις αλλάζουν, αλλά αυτό που μένει στο Ομήρειο είναι ο χαρακτήρας του και η μεθοδολογία της λειτουργίας του. Αν δεν είμαστε αύριο εμείς, τί χαρακτήρα θα έχει το Ομήρειο. Πρέπει να ορίσουμε τον χαρακτήρα και τη μεθοδολογία, να καταθέσουμε προτάσεις και να θεσμοθετηθούν την κατάλληλη ώρα με εποικοδομητική προοπτική, για να έχει συνέχεια και συνέπεια η παραγωγή έργου και ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται στο κοινό », πρόσθεσε.

Καλλιτεχνικός διευθυντής

Ο Ηλ. Σμυρνιούδης στην απάντηση του τόνισε ότι είναι χαρά τους να συμμετέχουν όλοι, γιατί αυτό  θα βοηθάει σε όλους τους τομείς παραγωγής έργου.

Τόνισε όμως ότι κανονικά η διοίκηση δεν θα έπρεπε να έχει και αυτή την ευθύνη, επανέφερε το θέμα της ανάγκης θέσπισης θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή, ο οποίος θα αναλάβει τη διαδικασία κατάθεσης των προτάσεων των προγραμμάτων. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η λειτουργία των δράσεων του Ομηρείου είναι πιλοτική, θα κριθεί τέλος θητείας και, αν διαπιστωθεί ότι απέδωσε, θα κατατεθούν προτάσεις στο Δήμο για τη θεσμοθέτηση της λειτουργίας τους.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ