3.4.2017 11:11

Γνώση και συμμετοχή στο συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας διεκδικεί το Ομήρειο

ΕΤΟΣ – ΟΡΟΣΗΜΟ για το ετήσιο συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας θα αποτελέσει η εφετινή 20η διοργάνωση του. Ο προβληματισμός τοπικών παραγόντων για την πορεία του, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ισχυρή προσωπικότητα της δρ. Μαρίας – Ελευθερίας Γιατράκου, επισημοποιήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης του Ομηρείου.

Κατ’ αρχήν το Ομήρειο υποβάλλει αίτημα να ενταχθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου  ένα μέλος του. Η πρόταση πρέπει να εκληφθεί από τους υπεύθυνους της Ακαδημίας ως βήμα αναβάθμισης της συνεργασίας και όχι ως πρόθεση  ελέγχου, σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του Ομηρείου, Ηλ. Σμυρνιούδη   

Την πρόταση κατέθεσε ο Στ. Καμπούρης  στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά  από επισήμανση της Αν. Βροχαρίδου, η οποία υπογράμμισε ότι δεν είναι σωστό να ψηφίζουν προϋπολογισμό και πρόγραμμα χωρίς να ενημερώνονται.

Ο διευθυντής Γιάννης Αναδιώτης επιβεβαίωσε τη διαχρονικότητα του  προβλήματος. «Η κατάθεση προϋπολογισμού της Ομηρικής Ακαδημίας μας απασχολεί κάθε χρόνο, δεν έχουμε ενημερωθεί ποτέ», συμπλήρωσε.

Ο Ηλ Σμυρνιούδης  επιβεβαίωσε ότι και φέτος απλά έχει ακούσει για πρόγραμμα και δράσεις, αλλά δεν έχει δει τίποτα. Γι’ αυτό πρότεινε να τηρηθεί για φέτος η συνήθης διαδικασία, αλλά  μετά τη λήξη του συνεδρίου να ενημερωθούν σφαιρικά εφ’ όλης της  ύλης για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και το 2018,  «Φέτος χρηματοδοτούμε αλλά για το 2018 να ενημερωθούμε για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση», τόνισε χαρακτηριστικά .

Τυπικά πληροφόρησε το σώμα ότι ο προϋπολογισμός είναι 7.000 ευρώ και συνήθως  αυξάνεται στις 15.000 με δεύτερο κονδύλι του Δήμου, το οποίο χορηγείται πάλι μέσω του Ομηρείου. Τα υπόλοιπα ποσά καλύπτονται από την Περιφέρεια και  ιδιώτες χορηγούς.

«Δεν είναι σωστό να τους χρηματοδοτούμε, να τους παρέχουμε τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό μας και να μη μετέχουμε στην Επιτροπή. Θα έχουν πολλά οφέλη από το κύρος του Ομηρείου»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο  Γιώργος Μαστοράκης πρόσθεσε ότι αυτής της μορφής η συνεργασία, μπορεί να βοηθήσει και το ίδιο το συνέδριο.

Αποξενωμένος μηχανισμός

Ο Στ. Καμπούρης έθεσε επί τάπητος και το  σοβαρό θέμα της απήχησης του συνεδρίου και της σχέσης του με το τοπικό κοινό.

«Η παρουσία τους δεν γίνεται εμφανής σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Δίνουν  την αίσθηση ότι δεν επιδιώκουν την επαφή με τους Χιώτες και τη συλλογικότητα. Το συνέδριο  μοιάζει ένας αποκομμένος, αποξενωμένος μηχανισμός.»

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ