23.3.2023 17:45

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (27/3-2/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το Σάββατο 1η Απριλίου (ώρα 11:00) δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών, με τίτλο «ξύλινα σπιτάκια που … μαγνητίζουν», στο Μουσείο Μαστίχα Χίου.  

Το χωριό Πυργί της Χίου είναι ευρέως γνωστό για ξυστά του, την τεχνική διακόσμησης της πρόσοψης των σπιτιών. Ακολουθώντας τα παραδοσιακά μοτίβα των ξυστών, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν ξύλινα σπιτάκια και θα τα διακοσμήσουν με στοιχεία όπως γλάστρες με λουλούδια και χρωματιστά παντζούρια. Στο τέλος, με την προσθήκη ενός μαγνήτη θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν τις δημιουργίες τους ως διακοσμητικά στο δικό τους σπίτι. 

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2023, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Elevate the everyday”.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ