8.6.2023 8:26

Γεώργιος Βούρος - Παρουσιάστηκε το πλούσιο έργο των πολιτιστικών εργαστηρίων

Η Έκθεση, κεντήματος, ζωγραφικής και κεραμικής-πηλογλυπτικής των Πολιτιστικών Εργαστηρίων του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου ''ο Γεώργιος Βούρος'', εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, χαρούμενο κόσμο και πολλά ενδιαφέροντα έργα μικρών και μεγάλων, στο Ομήρειο Πνευματικό κέντρο, στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουνίου 2023.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που εργάζεται με ζήλο, ο Πρόεδρός του ''Γεωργίου Βούρου'' Λουκάς Αμπελιώτης, προλόγισε την έκθεση με πολύ χαρά, γιατί φέτος, ύστερα από τρία χρόνια παύσης λόγω της πανδημίας, η ζωή και η δράση των πολιτιστικών εργαστηρίων αναζωπυρώθηκε πλήρως και παρουσιάζει το νέο της έργο. Έργο με τέχνη, φαντασία, ψυχή και άποψη ολοφάνερη και στους πίνακες ζωγραφικής, και στα κεντήματα και στα κεραμικά έργα της πηλογλυπτικής.

Παράλληλα τόνισε, ο Δάσκαλος Λουκάς Αμπελιώτης, πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τους εκπολιτιστικούς, λαογραφικούς και μορφωτικούς συλλόγους(όχι μόνο το ''Γεώργιο Βούρο''), επειδή με τη δραστηριότητα, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, την όρεξη και τη φαντασία τους, η παράδοση ενισχύεται κι εξελίσσεται, ανοίγοντας νέους εποικοδομητικούς δρόμους στην κοινωνία και έτσι τα νέα παιδιά κι όλοι μαζί προχωρούμε ένα βήμα παραπάνω.

 Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Στρατηγός εν αποστρατεία Χρήστος Δρίβας (φίλος και μέλος του ''Γεωργίου Βούρου'') και ο Πρόεδρος του Ομηρείου Δημήτρης Μάντικας. Ο Σύλλογος και τα παιδιά των πολιτιστικών εργαστηρίων  πρόσφεραν λουλούδια στις Εκπαιδεύτριες, Χριστίνα Μαυρονικόλα (τμήμα κεντήματος χεριού), Τώνια Λαδάκη(τμήματα ζωγραφικής)και Αγγελική Μουζήθρα (τμήματα κεραμικής-πηλογλυπτικής), τις οποίες ευχαρίστησε για το έργο τους και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λουκάς Αμπελιώτης.

Αυτή τη χρονιά, λειτούργησαν (και παρουσίασαν έργο) στον Εκπολιτιστικό και μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδίων Χίου ''ο Γεώργιος Βούρος''

  • Δέκα εργαστήρια ελληνικών παραδοσιακών χορών με εκπαιδευτές τον Γιώργο Παναγιωτίδη, το Νίκο Κουμή και την  Ειρήνη Αρνίδη.
  • Τρία εργαστήρια ζωγραφικής με εκπαιδεύτρια την Τώνια Λαδάκη.
  • Ένα εργαστήριο κεντήματος χεριού με εκπαιδεύτρια τη Χριστίνα Μαυρονικόλα.
  • Δύο εργαστήρια χοροκίνησης με εκπαιδεύτρια την Κλεοπάτρα Συγγελοπούλου.
  • Ένα εργαστήριο κατηχητικού σχολείου με κατηχήτρια την Αγγελική Ρέβη.
  • Ένα εργαστήριο γυμναστικής με γυμνάστριες την Άννα Μαμμούς και τη Χρύσα Σγουραλή.
  • Χορωδία ενηλίκων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βίνας Αμπανούδη.
  • Ένα εργαστήριο βυζαντινής μουσικής με τον καθηγητή βυζαντινής μουσικής Κώστα Γανιάρη.
  • Ένα εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού με τη θεατρολόγο Κλεοπάτρα Συγγελοπούλου
  • Δύο εργαστήρια κεραμικής-πηλογλυπτικής με εκπαιδεύτρια την Αγγελική Μουζήθρα.

Μετά την τελετή των εγκαινίων και καθώς οι επισκέπτες απολάμβαναν τα εκθέματα(κι ένα γλυκάκι που τους πρόσφεραν τα κορίτσια του συλλόγου), η εκπαιδεύτρια των τμημάτων ζωγραφικής Τώνια Λαδάκη (που είναι είκοσι χρόνια στο σύλλογο), παραχώρησε στον ''Πολίτη'' μια μικρή συνέντευξη και μίλησε για το ενδιαφέρον και τις προόδους μικρών και μεγάλων στα τμήματά της, για τις ζυμώσεις που γίνονται και για τα ταλέντα που εμφανίζονται...άξαφνα...Έκλεισε λέγοντας ότι το καλοκαίρι...''ξαναγεμίζουμε τις μπαταρίες μας για να συναντηθούμε πάλι με χαρά, στα πολιτιστικα εργαστήρια του Γεωργίου Βούρου, τον Οκτώβριο.''

 

Δημήτρης Ζαφείρης

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ