12.9.2017 10:10

Φάρος Βαρβασίου

Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα τιμήσει φέτος ο Φάρος Βαρβασίου τη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις.                                                                  Θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Αγ. Χαράλαμπο στις 07:30, όπου θα έχουν εναποτεθεί για προσκύνημα οι εικόνες  του Αγ. Χαραλάμπους και της Ευαγγελίστριας  από τον Τσεσμέ (Κρήνη), της Αγ. Παρασκευής από το ομώνυμο χωριό και της  Αγ. Ελευθερίας από τη Σμύρνη.

Διαδικασία

Τον ιστορικό λόγο της επετείου θα εκφωνήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Χίου και ιερέας του Αγ. Χαραλάμπους Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Επιτροπάκης. Στις 10:25 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο Μνήμης Μικράς Ασίας στην αυλή της εκκλησίας. Θα ακολουθήσουν μικρή δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον έφιππο ανδριάντα του Ν. Πλαστήρα στην περιοχή της Μπέλλα Βίστα και ρίψη στεφάνου μνήμης στην είσοδο του λιμανιού, όπου θα μεταβούν με πλωτό του λιμεναρχείου οι εκπρόσωποι του «Φάρου» και της πολιτείας.

« Η Αγ. Παρασκευή του Τσεσμέ»

Οι εκδηλώσεις μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού θα ολοκληρωθούν το Σαββάτο 23 Σεπτεμβρίου με την παρουσίαση του βιβλίου «Η Αγ. Παρασκευή του Τσεσμέ» του Ι. Δ. Αικατερίνη,  στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ανδρ. Αξιωτάκης», του Φάρου. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο Μπαλτά.                                                                       Θα το παρουσιάσουν ο φιλόλογος Θεόδωρος Κούντουρας και ο δημοσιογράφος Γ. Τζούμας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ