25.1.2018 11:36

Έτος Χαλεπά το 2018 με εκδηλώσεις στην Τήνο, τη Σύρο, τη Χίο, τα Ιωάννινα και την Αθήνα

Οι εκθέσεις του Έτους Χαλεπά, θα ταξιδέψουν σε πόλεις της Ελλάδας, μέχρι το τέλος του έτους 2018

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟ/Α/ΓΔΣΠ/ΔΕΠΠ/ΤΕΤΑΦΣ 3763/5106/22-12-2017 απόφασή της, έθεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Έτους Χαλεπά (2018), που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Γιαννούλης Χαλεπάς του Δήμου Τήνου, από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2018,στην Τήνο, τη Σύρο,τη Χίο τα Ιωάννινα και την Αθήνα.

Η απόφαση αυτή υπήρξε απότοκος, συντονισμένων ενεργειών του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, προς τη Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Σχεδίου, του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου υπέβαλε στο Υπουργείο ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που αναδείχθηκε με τη συνεργασία, βοήθεια και συμμετοχή των μειζόνων πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της Τήνου, όλου του πνευματικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού του νησιού, των Τηνίων εργατών της τέχνης του μαρμάρου, Ακαδημαϊκών, Καθηγητών Αρχαιολογίας  και Ιστορικών Τέχνης, κορυφαίων ψυχαναλυτών και συγγραφέων, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, των ΕΛΤΑ, των ΤΕΙ Αθηνών και της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σημαντικό μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι η υιοθέτηση διδασκαλίαςαπό εικαστικούς δασκάλους και ιστορικούς τέχνης, της ζωής και του έργου του Γιαννούλη Χαλεπά στα πέντε Δημοτικά Σχολεία της Τήνου, με τη συναίνεση της προϊστάμενης αρχής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι εργασίες των μαθητών βραβεύονται ανά Σχολείο και οι συμμετέχοντες μαθητές παραλαμβάνουν δίπλωμα συμμετοχής στο Έτος Χαλεπά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψειςστα Μουσεία της Τήνου και στο σπίτι – Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά.

Στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Έτους Χαλεπά επιθυμούν να μετάσχουν και άλλοι Δήμοι και πολιτιστικοί φορείς, ως επίσης και μεμονωμένοι εργάτες της τέχνης. Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, θα τους εντάξει στο Έτος Χαλεπά και θα τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια. Ειδικότερα για τους Τηνιακούς Συλλόγους, στην Τήνο και την Αθήνα τον μήνα Φεβρουάριο 2018, στην αίθουσα της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου θα διοργανώσει συγκέντρωση ενημέρωσης του προγραμματισμού των πολιτιστικών εκδηλώσεων του  Έτος Χαλεπά και θα καταγραφεί η επιθυμία συμμετοχής σε αυτό των Συλλογικών φορέων του νησιού.

Οι εκθέσεις του Έτους Χαλεπά, θα ταξιδέψουν σε πόλεις της Ελλάδας, μέχρι το τέλος του έτους 2018.

Πηγή: Κείμενο: ελc team

Email: info@elculture.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ