9.2.2023 13:58

ΕΠΠΟΧΙ - Περίπατος στη Φτωχεια Προκυμαία και παρουσίαση Ανοιχτού Μουσείου Χίου

Το ΕΠΠΟΧΙ σας προσκαλεί την Κυριακή 12/2/23 και ώρα 12.00, σε έναν μικρό περίπατο στη Φτωχειά Προκυμαία, όπου θα σας παρουσιάσουμε τρία εκθέματα του Ανοιχτού Μουσείου Χίου.

Για το πρώτο έκθεμα, του οποίου το λήμμα στο Ανοιχτό Μουσείο Χίου έχει επιμεληθεί ο σπηλαιοεξερευνητής - γεωδίφης Κώστας Μάγκος και είναι τα απολιθώματα αμμωνιτών, από τα αρχαιότερα στον ελλαδικό χώρο, τα οποία θα δείτε στον βορινό λιμενοβραχίονα, θα μιλήσει η Δήμητρα Λαμπρέτσα, εκπαιδευτικός - εικαστικός με εξειδίκευση στις αναπαραστάσεις αρχαιολογικών και παλαιοντολογικών ευρημάτων.

Για το δεύτερο έκθεμα, Φτωχειά Προκυμαία και Ρεξ θα μιλήσουν οι άνθρωποι που επιμελήθηκαν το λήμμα τους, ο συντηρητής έργων τέχνης Βαγγελης Χαρίτος και η αρχιτέκτονας Ελένη Μπουμπάρη.

Επίσης, προσκεκλημένοι μας να μιλήσουν είναι: για την οικονομική και κοινωνική λειτουργία της Φτωχειας Προκυμαίας ο Κώστας Ζαφείρης, ιστορικός, ενώ αναμνήσεις και βιώματά του από τη ζωή και την εργασία του στην περιοχή της Φτωχειάς προκυμαίας θα μοιραστεί μαζί μας ο Μίμης Μουτσάτσος που διατηρούσε επί πολλά έτη μηχανουργείο εκεί. 

Για το τρίτο έκθεμα, Βομβαρδισμός του Wirill, που έγινε στις 7/2/1944, με αναφορά και στη Χίο της Κατοχής, θα μιλήσει μέσα από μια λογοτεχνική προσέγγιση της ιστορίας μέσα από το βιβλίο του Ήλιος με δόντια, ο συντονιστής του ΕΠΠΟΧΙ Γιάννης Μακριδάκης.

Στην αρχή του μικρού περιπάτου μας θα γίνει αναφορά στο εγχείρημα του Ανοιχτού Μουσείου Χίου, το οποίο πραγματώνεται από το ΕΠΠΟΧΙ σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο 82100architects Τερέζα Γαλατουλα - Ελένη Μπουμπάρη και με την οικονομική συμβολή του Λιμενικού ταμείου για τα εκθέματα που βρίσκονται στην ζώνη λιμένος.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 12 το μεσημέρι

Σημείο συνάντησης: Μπούρτζι

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ