8.2.2017 11:42

Επαναλειτουργία Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία»

Συστάθηκε πριν από δύο χρόνια, μας συστήθηκε μέσω της Βιβλιοθήκης «Κοραής» στο πλαίσιο της Δια βίου μάθησης  αλλά η λειτουργία του διεκόπη. Το Ελεύθερο όμως Πανεπιστήμιο με την ονομασία «Ιωνία» ξεκινάει και πάλι τη λειτουργία του από τον Μάρτιο , έτοιμο να προσφέρει γνώσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση επαναλειτουργίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία» οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι θα διδάξουν θέματα ιστορίας, φιλοσοφίας, μαθησιακών δυσκολιών, ψυχανάλυσης ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα και οι όροι συμμετοχής.

«Η πίστη μας σε πανανθρώπινες αξίες, Παιδεία και Πολιτισμό, βρήκε γόνιμο έδαφος πριν δύο χρόνια, όταν μέσω  της Βιβλιοθήκης «ΚΟΡΑΗΣ» και στo πλαίσιo της Δια Βίου Μάθησης, κοινωνήσαμε το νάμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Η λειτουργία του  διακόπηκε, δυστυχώς, λόγω εξωγενών παραγόντων  − όχι, όμως, και η οργανική   σχέση μεταξύ καθηγητών και  διδασκομένων. Οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι άγγιξαν την ψυχή, τις σκέψεις, τα αισθήματα των σπουδαστών κι εκείνοι κράτησαν  μέσα τους τη φλόγα της ιδιαίτερης αυτής σχέσης  και ζήτησαν διακαώς  την επαναλειτουργία του. Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ξεκινά και πάλι στη Χίο, το Μάρτιο, με την ονομασίαΕλεύθερο Πανεπιστήμιο  «ΙΩΝΙΑ»,στο πλαίσιο νέου Νομικού Προσώπου (Κοιν.Σ.Επ.), με Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής το Χρίστο Μπελλέ και Αντιπρόεδρο το Βασίλη Φίλια.  Θα διδάξουν οι ίδιοι γνώριμοι, αλλά και άλλοι κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, προσφέροντας γνώσεις, δεξιότητες, απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς  για την ανάταση  ανθρώπου και  κοινωνίας,  με  θεματικές ενότητες που ξεχώρισαν και αφορούν στην Ιστορία, την Ψυχανάλυση-Φιλοσοφία, τηνΕκπαιδευτική Ψυχολογία-Μαθησιακές Δυσκολίες κ.ά.

 

 

Πληροφορίες :τηλ. 6985054300, e-mail:info@ionia-culture.edu.gr

Επικοινωνία με Πρόεδρο: τηλ.22710-81677, κιν. 6936882030,e-mail:chbelles@gmail.com

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ