23.11.2017 11:30

Ένας Τούρκος μας βάζει «πολιτισμένα» τα γυαλιά

ΦΕΡΝΕΙ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ και επεκτείνει τη τουριστική μας σεζόν ο Deniz Uyanmas.

Ο θεματικός πολιτιστικός τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του τουρισμού μας. Η επέκταση της τουριστικής σεζόν και η προσέλκυση νέων αγορών μπορούν να αποτελέσουν τις  τουρμπίνες, που θα μας θέσουν σε τροχιά ανάπτυξης.

Στον πολιτιστικό τουρισμό έχει στοχεύσει αρκετά αποδοτικά για αρχή ο Deniz Uyanmas με οχήματα το γραφείο του  Sakiz Adasi Deniz tours στην οδό Νεωρείων αρ. 32και την Τούρκικη τουριστική και ακτοπλοϊκή εταιρία Turiol.

Η Τούρκικη εταιρία έχει διεμβολίσει την αγορά της Λατινικής Αμερικής και φέρνει στην Τουρκία και την Ελλάδα τουρίστες από την Κολομβία, το Μεξικό, την Αργεντινή και την Γουατεμάλα, για πενθήμερη διαμονή.

Αρχικά τους πήγαινε μόνο Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Καππαδοκία, Έφεσο και Παμούκαλε. Επειδή έμενε μια μέρα κενή, εξερεύνησαν τα δεδομένα των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και επέλεξαν τη Χίο, επειδή παρέχει τις δυνατότητες επίσκεψης των σημαντικότερων πολιτιστικών περιοχών και μνημείων σε μια μέρα.

« Η Tyriol ξεκίνησε στη Χίο από το Μάρτιο. Απευθύνθηκαν σε εμένα και αρχίσαμε την έρευνα. Πρότεινα και επιλέξαμε τα χωριά και τους φορείς που θα επισκεπτόμαστε, ήλθαν οι ίδιοι, επισκέφθηκαν τα προτεινόμενα σημεία, ερεύνησαν την πρόσβαση και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών κλείσαμε τη συνεργασία και ξεκινήσαμε. Επισκεπτόμαστε το Μουσείο Μαστίχας, το Πυργί, τα Μεστά και τον Εμπορειό. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φέραμε τέσσερα γκρουπ, αλλά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο έχουμε φέρει 30 και έχουμε κλείσει ήδη άλλα 15 για το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του 2018».

Σχεδίασαν το στρατηγικό  τους στόχο και μετά από πρόταση του Deniz, που έκριναν ότι είναι σωστή, επέλεξαν  να επεκτείνουν την τουριστική σεζόν, να μην έχουν σχεδόν καμία σχέση με τους θερινούς Τούρκους επισκέπτες, για να μπορούμε και εμείς να δουλέψουμε σωστά και με τους Τούρκους.

«Βέβαια θα πολλαπλασιάσουμε και τους θερινούς επισκέπτες των πολιτιστικών σας μνημείων, αλλά πάντα σε αυτό το tour θα δίνουμε βάρος στην φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν», δηλώνει κατηγορηματικά.

Πρόβλεψη: σημαντική αύξηση

Έως τώρα έχουν φέρει 3.000 επισκέπτες και για το 2018 προβλέπουν μια τεράστια αύξηση, που στοχεύουν να φτάσει τις 18.000 επισκέπτες πολιτισμού, μόνο από τη Λατινική Αμερική.

Ιστορικό

Ο νεαρός  Deniz Uyanmas μένει 7 χρόνια στη Χίο και το 2016 άνοιξε το πρώτο του γραφείο  στην πλατεία Πολυχρονοπούλου, δίπλα από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου. Στην οδό Νεωρείων έχει μεταφερθεί από τον περασμένο Μάρτιο, από τότε που άρχισε η συνεργασία με την Tyriol.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ